fürdő

áfa, áfacsökkentés, fürdő, gyógyfürdő, munkaerő megtartás, munkaerőhiány, vendéglátás, versenyképesség

A fürdők is akarják az éttermek kedvezményét

PP/MTI

A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség – tagsága teljes támogatásával – kezdeményezte a kormánynál – mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
fürdő, strand, turizmus

Jó a vízminőség a magyar strandokon – de nem mindenhol

PP/MTI

Az uniós és a magyar fürdőhelyek esetében is elmondható, hogy túlnyomó többségük vízminősége kiváló – derült ki az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerdán közzétett jelentéséből. Uniós szinten a több mint 21 ezer vizsgált fürdőhely 95 százaléka eleget tesz a minimális vízminőségi előírásoknak, 83 százalékuk a kitűnő minősítést is elérte.

Tovább olvasom »
forintárfolyam, fürdő, turizmus

Van, aki jól jár a frankmizériával

piacesprofit.hu

A CHF és az euró erősödése jót tehet a magyar fürdőknek, a rubel leértékelődése pedig csak olyan turisztikai desztinációkat érinthet, amelyek túlzottan egy piacra koncentráltak. Magyarország így olcsóbbá válhat az idelátogató külföldieknek.

Tovább olvasom »
fürdő, gyógyfürdő, szép kártya

Lehangoló eredményt produkált a SZÉP kártya a fürdőkben

piacesprofit.hu

A Fürdőszövetség 37 fürdő körében végzett felmérése alapján a SZÉP kártya lehangoló eredményt produkált 2012-ben a hazai fürdőkben. Összességében a vizsgált 37 fürdőben az Üdülési Csekk és SZÉP kártya együttes forgalma az 1,63 milliárd Forintot érte el, mely 2011-hez képest 18%-os, míg 2010-hez képest közel 40%-os visszaesés.

Tovább olvasom »
fürdő

Milyen akciókkal várnak a fővárosi fürdők?

piacprofit.hu

Október elejétől több népszerű budapesti fürdőbe is fél áron lehet ellátogatni. A két éve nagy sikerrel működő „Strandváró program” folytatásaként október 5-től elindul a „Fürdőváró program”, vagyis minden hétköznap más fürdőben lehet 50%-os kedvezménnyel jegyet váltani.

Tovább olvasom »