forrás bevonás

bankhitel, forrás bevonás, k&h, kamat, kkv finanszírozás, kkv hitelezés, vállalati finanszírozás

Ki akar hitelt, ha van ingyen pénz is?

piacesprofit.hu

Az alacsony kamatkörnyezet ellenére is a visszafogott hitelkereslet és a növekvő vállalati betétállomány a meghatározó a bankszektorban. Ezt a tendenciát a beruházási volumenek lassú emelkedése sem tudja megtörni, hiszen az egyre inkább a beruházási döntések szempontjává váló, vissza nem térítendő támogatások kiszorítják a hagyományos banki hitelfinanszírozást. Jelentős hitelkeresleti élénkülés elsősorban (a válság előtti évekhez hasonlóan ismét) az ingatlanfinanszírozás területén jelentkezik, valamint a 2017-ben megnyíló uniós források az önkormányzati beruházások esetében támaszthatnak új hiteligényt az év második felétől – olvasható a K&H közleményében.

Tovább olvasom »
forrás bevonás, kockázati tőke, széchenyi tőkealap

Kisvállalkozás is juthat nagy pénzhez

piacesprofit.hu

Bővítette tőkeprogramját a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA): olyan hazai mikro- és kisvállalkozások is fogadhatnak be tőkét, amelyek eddig a korábbi szabályok miatt nem pályázhattak visszatérítendő fejlesztési forrásokra, de olyanok is, melyek stabil működésük ellenére nem is gondolták volna, hogy a tőkebevonás az ő szintjükön működőképes megoldás lehet.

Tovább olvasom »
forrás bevonás, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, pénzszerzés, stratégiai befektető, tőkebevonás

Mi kell a stratégiai befektetőnek?

piacesprofit.hu

A banki finanszírozás beszűkülésével felértékelődött a tőkebefektetések szerepe. Bár a JEREMIE program hatására a kockázati tőkebefektetések nagy nyilvánosságot kapnak, a vállalkozások számára nem ez az egyetlen lehetőség tőkebevonás terén. Magyarországon ritkán hallani stratégiai befektetésről, pedig a lehetőség nálunk is adott lenne. Sőt, egy külföldi szakmai befektető számára a kelet-európai piac még mindig hordoz lehetőségeket.

Tovább olvasom »
forrás bevonás, kkv finanszírozás, kkv pályázat, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás

Forrás lesz, csak tudni kéne fogadni

piacesprofit.hu

Jelentős növekedés előtt áll a kockázati és magántőke befektetések száma a szakértők szerint. A szűkülő banki finanszírozás és a Jeremie-program folytatása egyaránt arra utal, hogy az elkövetkezendő három évben drasztikusan emelkedni fog a befektetések száma. Csak azok a cégek számíthatnak azonban befektetőkre, amelyek felkészültek a kockázati és magántőke fogadására.

Tovább olvasom »