forint árfolyam

export, forint, forint árfolyam, infláció, valuta

Van, aki örülhet a gyenge forintnak

piacesprofit.hu

Noha a gyenge forinttal kapcsolatos hírek többsége negatív, az exportra termelő kis- és középvállalkozások számára nem várt többletnyereséget hozhat a drágább külföldi értékesítés. Ugyanakkor az export-expanzió is rejteget pénzügyi és bizalmi kihívásokat a banki szakértő szerint. Az importőrök látszólag most a vesztesek közé kerülhettek, de közülük a felkészültebbek szintén elkerülhették a veszteséget.

Tovább olvasom »
devizapiac, forint árfolyam, forintárfolyam, import, otp

Vége a stabil forintnak?

piacesprofit.hu

A magyar forint nagyon stabil pályán mozgott a fő devizákhoz képest az elmúlt években, de a korábbi időszakot jellemző „boldog békeéveknek”, úgy tűnik vége szakadt – írja Barlai Róbert, az OTP regionális treasury igazgatóságának vezetője a LinkedInen közzétett véleményében.

Tovább olvasom »
euró árfolyam, fedezeti ügyletek, forint árfolyam

Gyenge marad a forint, mit tegyünk?

piacesprofit.hu

Az elmúlt napok folyamán masszív gyengülést produkált a forint a világ vezető pénznemeivel szemben, a folyamat pedig a legtöbb elemző szerint nem fog egyhamar a visszájára fordulni. Azok az importőrök, akik nem biztosították magukat a forintgyengülés ellen, valamennyit biztosan buktak, de érdemes lehet még lépni, hátha további zuhanás jön. Megmutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom »