fordított áfa

acélipar, adózás 2019, fordított áfa

Marad a fordított áfa a magyar acélpiacon

piacesprofit.hu

Újabb négy évvel meghosszabbították az acélipari termékekre alkalmazandó fordított adózást, mivel az intézkedés hatékony piactisztító eszköznek bizonyult. A kereskedők és gyártók számára egyaránt kedvező döntésnek köszönhetően számos bizonytalan hátterű kereskedő cég tűnt el az elmúlt években, ami jelentősen hozzájárult a piac tisztulásához és közvetve áremelkedésekhez vezetett, mutat rá az acél- és műanyagipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Carboferr Zrt.

Tovább olvasom »
áfacsalás, áfalevonás, agrárium, fordított áfa, nav ellenőrzés

Tudtuk nélkül keveredhetnek áfacsalásba a cégek

piacesprofit.hu

Az agrár-kereskedelmi tevékenységek tisztaságát támogató intézkedések bevezetése, mint például a fordított áfa vagy az áfacsökkentések ellenére is fennáll a veszélye annak, hogy az ágazat szereplői áfacsalás áldozataivá válnak. Ennek kiszűrése és megelőzése érdekében tartottak szakmai előadást és vitát az ágazat vezető szereplői a K&H-ban rendezett Agrár Klubon.

Tovább olvasom »
adócsalás, fordított adózás, fordított áfa

Közösen lépne a régió az áfacsalások ellen

PP/MTI

Az áfacsalások elleni közös fellépést, egyebek mellett a fordított áfa alkalmazásának kiterjesztését szorgalmazza öt kelet-közép-európai ország. A magyar mellett a cseh, a szlovák, az osztrák és a bolgár szakminiszter tárgyalt az áfacsalások visszaszorításának lehetőségeiről.

Tovább olvasom »