fordított adózás

adózás, áfafizetés, fordított adózás, pokemon

A Pokemonok és az áfa

piacesprofit.hu

Magyarországra is megérkezett minden idők legsikeresebb okostelefonos játéka, a Pokemon GO. Minden cégvezető álma, hogy terméke ilyen globális sikert arasson: ehhez azonban azt is érdemes átgondolni, hogy milyen adóvonzata lehet a digitális őrületnek.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás, áfa, áfacsökkentés, fordított adózás, jövedéki adó, kata, kiva, költségvetés 2017, szja

Megszavazták: így adózunk jövőre

kfarkas

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évre vonatkozó adótörvényeket, amelyek számtalan ponton írják felül az eddig érvényes szabályokat. Változások jönnek a jövedéki szabályokban, csökken az élelmiszerek, az internetszolgáltatás és a vendéglátás áfája, bővül az adómentes juttatások köre, kedvezőbb lesz a KATA és a Kiva. Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás, áfa-kulcs, áfa-törvény, fordított adózás

Így változnak az áfaszabályok

piacesprofit.hu

Habár a múlt héten bemutatott új adószabályok közül a legnagyobb hangsúlyt az áfacsökkentés kapta, a forgalmi adó szabályozása több más ponton is megváltozik, amelyek lényeges kérdésekben érintik a magyar vállalkozásokat. A legfontosabb változásokat gyűjtöttük össze az RSM-DTM szakértője segítségével.

Tovább olvasom »
adócsalás, fordított adózás, fordított áfa

Közösen lépne a régió az áfacsalások ellen

PP/MTI

Az áfacsalások elleni közös fellépést, egyebek mellett a fordított áfa alkalmazásának kiterjesztését szorgalmazza öt kelet-közép-európai ország. A magyar mellett a cseh, a szlovák, az osztrák és a bolgár szakminiszter tárgyalt az áfacsalások visszaszorításának lehetőségeiről.

Tovább olvasom »
adózás 2014, előrejelzés 2014, fordított adózás, fordított áfa, pénztárgépek online bekötése, tranzakciós adó

Optimisták lettünk decemberre

kkummer

Az online pénztárgépek egy része szinte biztos nem nem indul el január másodikától, a cukornál sem lesz fordított áfa, és a rezsicsökkentések hatása is kérdőjeles, mégis optimisták mind az elemzők, mind a magyar vállalkozók a jövő évet tekintve.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2014, fordított adózás, könyvvitel, népegészségügyi termékadó, tranzakciós illeték

Így változik az adórendszer!

piacesprofit.hu

Sok apró változás van a Parlamentnek benyújtott adótörvényekben, amelyekre érdemes ügyelnie a cégeknek. Például a szörpökre is kiterjesztik a népegészségügyi termékadót, egyes mezőgazdasági termékek esetén beléphet a fordított adózás, de jövőre már dollárban is lehet végezni a könyvvitelt. A Deloitte segítségével összegyűjtöttük a változásokat.

Tovább olvasom »
adócsalás, adózás 2013, fordított adózás, informatika, ivsz, sertéstenyésztés

Fordított adózás? Csak ésszel!

Kolossa Katalin

A Nemzetgazdasági Minisztérium az informatikai ágazatban egyelőre nem látja indokoltnak a fordított adózás bevezetését. Pedig az EU mindent megtett azért, hogy a tagállamok egyszerűbben kezdeményezhessék a fordított adózás kibővítését, sőt gyorsabb az elbírálás is.

Tovább olvasom »