földtörvény

európai bíróság, földtörvény, uniós szabályozás

Magyarország ellen döntött a bíróság a földtörvénnyel kapcsolatban

piacesprofit.hu

Magyarország a területén fekvő mezőgazdasági földterületeken közvetlenül vagy közvetetten más tagállambeli állampolgárok javára fennálló haszonélvezeti jogok megszüntetésével nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a Chartában biztosított tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit – mondta ki az Európai Bíróság.

Tovább olvasom »
európai bíróság, földtörvény, mezőgazdaság, termőföld, uniós szabályozás

Van egy kis gond a földtörvénnyel

piacesprofit.hu

Ellentétes az uniós joggal azon személyek haszonélvezeti jogának megvonása, akik nem közeli hozzátartozói a magyarországi mezőgazdasági földterületek tulajdonosainak – mondta ki az Európai Bíróság. Ezen intézkedés a tőke szabad mozgása elvének nem igazolt, közvetetten hátrányosan megkülönböztető korlátozását képezi.

Tovább olvasom »
földtörvény, kötelezettségszegési eljárás, uniós szabályozás

Most a földtörvény miatt pöccent be Brüsszel

PP/MTI

Bírósági keresetet indított a határokon átnyúló tevékenységet folytató befektetők mezőgazdasági földterület használatára vonatkozó jogaival kapcsolatos uniós szabályok megsértése miatt az Európai Bizottság csütörtökön Magyarország ellen.

Tovább olvasom »
földtörvény, mezőgazdaság, termőföld

Ennyiért verik dobra az állami földeket

PP/MTI

Az állami földek egy részének értékesítéséről szóló terv elkészítésére kérte fel a kormány Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és a nemzeti földalapot. Az árveréseken a helyi piaci ár plusz 10 százalék lehet a minimális kikiáltási ár.

Tovább olvasom »
földtörvény, kötelezettségszegési eljárás, uniós szabályozás

Ez Brüsszel gondja a földtörvénnyel

piacesprofit.hu

A bizottság tavasszal jelentette be, hogy kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a földtörvény tulajdonszerzési korlátozásai miatt. Brüsszel most megküldte a részletes kifogásait a kormányzatnak, akik szerint egyszerűen csak félreolvasták a jogszabályt.

Tovább olvasom »
befektetés, földtörvény, termőföld

Már nem akkora biznisz a termőföld

piacesprofit.hu

Igaz, hogy az elmúlt tíz évben a földárak megduplázódtak, de ez az ütem nem lesz tartható. 2020-ig szólnak az EU-s támogatások, utána átalakul a rendszer. Az Agroinform szakértője szerint végzettség, helyben lakás, és a föld művelése is feltétel lett, a pénz önmagában kevés.

Tovább olvasom »