fogyasztói árak

alapkamat, fogyasztói árak, infláció, kamatemelés, növekedés, üzemanyagár

Növekvő infláció: jöhet a kamatemelés?

piacesprofit.hu

Szeptemberben 3,6 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig 0,3 százalékkal nőttek az árak. Az év hátrelévő hónapjaiban bőven a 3 százalékos szint felett lesz az éves infláció, 6-9 hónapos időtávon pedig átmenetileg megközelítheti a 4 százalékot.

Tovább olvasom »
áremelkedés, eu források, fogyasztói árak, gki konjunktúra-index, kampányidőszak, választások

2018 közepéig stabil marad a gazdaság

piacesprofit.hu

A magyar gazdaságban az elmúlt hónapokban folytatódtak az első félévre jellemző tendenciák, s 2018 közepéig ebben nem várható érdemi változás. A gazdasági növekedés – az EU-támogatások felfutásának, illetve azok költségvetési megelőlegezésének, a választások előtti élénkítő politikának köszönhetően – 3,8 százalékos üteme érdemben meghaladja az EU átlagát, de a régióban az alacsonyak közé tartozik. A növekedés beruházásvezérelt, de gyors a fogyasztás emelkedése is. A külső és belső egyensúly kissé romlik, az infláció gyorsul, de ez egyelőre nem jelent problémát. A folyamatok rövid távon kedvezőek, miközben továbbra is hiányoznak a távlatos megoldások.

Tovább olvasom »
áremelkedés, élelmiszer árak, fogyasztói árak, gazdaság, ksh, ruházati cikk

Nőttek a fogyasztói árak augusztusban

PP/MTI

A fogyasztói árak átlagosan 2,6 százalékkal magasabbak voltak augusztusban, mint egy évvel korábban, júliushoz viszonyítva a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal nőttek – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Tovább olvasom »
fogyasztói árak, infláció, jó hír, kkv, magyar gazdaság, piacesprofit.hu

Jó hír az ebéd mellé: belassított a magyar infláció

PP/MTI

A fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal magasabbak voltak májusban, mint egy évvel korábban, az infláció 0,1 százalékponttal lassult az áprilisi 2,2 százalékról. Áprilishoz viszonyítva a fogyasztói árak 0,2 százalékkal emelkedtek májusban – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább olvasom »
előrejelzés, fogyasztói árak, infláció

Ősszel jöhet némi drágulás

PP/MTI

Ősszel ismételten pozitív tartományba kerülhet a fogyasztói árak éves változása, nyáron viszont továbbra is nulla közelében várható az infláció – mondta a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának vezetője.

Tovább olvasom »
drágulás, fogyasztói árak, infláció

Az olajár miatt indult be a drágulás

PP/MTI

Meglepőnek nevezték az elemzők, hogy májusban újra a pozitív tartományba került a fogyasztói árindex Magyarországon. Az éves átlagos infláció a K&H Bank és a Takarékbank szerint 0,5 százalék körüli lehet, az Erste 0,3 százalékot vár.

Tovább olvasom »
fogyasztói árak, gazdasági kilátások, infláció

Még olcsóbb lehet az életünk

piacesprofit.hu

A következő hónapokban is a fogyasztói árak csökkenésére számítanak az elemzők, miután a júniusi fogyasztói árindex ismét alacsonyabb lett a piac által vártnál. Ugyanakkor az év végére újra beköszönhet az infláció.

Tovább olvasom »