fizetési módok

árnyékgazdaság, bankkártyás fizetés, fizetési módok, készpénz, tranzakció

Hozzájárulhat a fogyasztó is az árnyékgazdaság visszaszorításához

piacesprofit.hu

A magyarok hatvan százaléka egyetért azzal, hogy az elektronikus fizetési megoldások növelésével és a készpénz visszaszorításával csökkenthető hazánkban az árnyékgazdaság – derült ki a Mastercard legfrissebb kutatásából, amely azt mérte fel, hogy a közép- és kelet-európai régió tíz országában hogyan gondolkodnak a fogyasztók a jelenségről. A vizsgált országok válaszadóinak több mint nyolcvan százaléka lépéseket vár a kormányoktól az árnyékgazdaság elleni küzdelemben, a fogyasztók ugyanakkor hajlandóak fizetési szokásaikon is változtatni, amikor felismerik, hogy ők is hozzájárulhatnak a visszaélések csökkentéséhez.

Tovább olvasom »
fizetési módok, mobilfizetés, okostelefon, paypass

Áttörés jöhet a mobilfizetésben

piacesprofit.hu

Az egyérintéses mobilfizetés lehet a következő olyan fizetési megoldás, amely széles körben elterjed Magyarországon, vagyis egyre többen fizetnek majd a boltokban úgy, hogy okostelefonjukat érintik a terminálhoz. A Mastercard felmérésében megkérdezett magyar felhasználók kétharmada szívesen fizetne ilyen módon, a legtöbben azért, mert a mobil egyébként is mindig náluk van.

Tovább olvasom »
bitcoin, blockchain, fizetési módok, jogi kisokos, peer to peer, virtuális pénz

Jogi gondok a virtuális pénzzel

piacesprofit.hu

A bitcoint a legtöbben csak egy kibocsátó nélküli virtuális pénzzel azonosítják, megfeledkezve arról, hogy az alapul fekvő technológia lényegében egy peer-to-peer fizetési rendszer is, amit ma már számos helyen alkalmaznak a fizetések lebonyolításához. A bitcoin azonban nemcsak technológiai szinten hozott forradalmi változásokat, hanem sajátos jellegéből fakadóan a polgári jog alapvető kategóriáit is feszegeti.

Tovább olvasom »
bankszámla, céges bankszámla, fizetési módok, házipénztár, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, spórolás

5 spórolós tipp, hogy ne a bankba öntsük a pénzt

piacesprofit.hu

A magánszemélyek törvényi ingyenes készpénzfelvételei, a pénzügyi tranzakciós illeték, a maximalizált bankközi jutalék, és egyéb, a bankokra emelkedő nyomás hatására jelentősen drágultak a céges bankszámlák díjai is. Ha ki nem is kerülhetjük ezeket, de akár az emelés előtti szintre is visszacsökkenthetjük a BankRáció.hu 5 költségcsökkentő tippjével.

Tovább olvasom »
bankkártya, bankkártya elfogadás, fizetési módok

Két nap múlva pénz – megéri a bankkártya

kfarkas

Egyre több vásárló inkább bankkártyával fizet – különösen az ünnepek előtt egy friss felmérés szerin – sőt ezek az ügyfelek többet is költenek a készpénzes vevőknél, a kiskereskedők harmadánál mégsem elérhető ez a fizetési mód. Ennek oka sokrétű, de leginkább az, hogy drágállják a kártyaelfogadás költségeit. Annak viszont, hogy a készpénzes vagy utánvétes fizetés mennyibe kerül, nem számolnak utána.

Tovább olvasom »
bankkártya, fizetési módok, paypass

Szeretünk érintéssel fizetni

piacesprofit.hu

Az európaiak szeretnek egy érintéssel fizetni, gyakorlatilag bármilyen helyszínen: legyen szó bevásárlóközpontról, élelmiszerboltról, parkolóházról vagy éppen ital/étel automatáról, de a tömegközlekedési eszközökön vagy a taxikban is népszerű ez a fizetési mód.

Tovább olvasom »