fizetési meghagyás

fizetési meghagyás, fogyasztóvédelem, szabályok, webáruház

Nem szállított időben a webáruház, vagy hibás a kapott termék? Még külföldről is visszaszerezhetjük a pénzünket!

piacesprofit.hu

Az internetes kereskedelem gyors és kényelmes, ugyanakkor kockázatokkal is jár. Ahogy egyre többen vásárolnak a világhálón, úgy jelentősen megnőtt a panaszok száma is.  A webáruházakra ugyanakkor a fogyasztók védelme érdekében a hagyományos boltoktól részben eltérő szabályok vonatkoznak.

Tovább olvasom »
fizetési meghagyás, jogi kisokos, jogszabályváltozás

Változások a fizetési meghagyásos eljárásban

piacesprofit.hu

A pénzkövetelések érvényesítésének egyik legelterjedtebb módja a közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyás. A fizetési meghagyásos eljárást egyszerűsége és gyorsasága miatt sokan választják, ráadásul a kisértékű pénzkövetelések esetén kötelező ezt az utat igénybe venni. 2018-ban jogszabályi változások következtek be a fizetési meghagyásos eljárás vonatkozásában is. Melyek a legfontosabb változások?  

Tovább olvasom »
fizetési meghagyás, mokk, pénzkövetelés, tartozás

Változtak a fizetési meghagyásos eljárás szabályai

PP/MTI

Januártól megváltoztak a lejárt pénzkövetelések érvényesítésére szolgáló fizetési meghagyásos eljárás (fmh) szabályai és összeghatárai: 3 millió forint alatti lejárt pénzkövetelés esetén kizárólag közjegyzőhöz lehet fordulni, az fmh felső határa pedig 400 millióról 30 millió forintra csökkent, ennél nagyobb összegű, lejárt pénzkövetelés csak bírósági úton érvényesíthető – hívja fel a figyelmet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK). 

Tovább olvasom »
fizetési meghagyás, jogi kisokos, jogi tanács, kézbesítési vélelem, ügyvéd, végrehajtás

Mikor lehet vitatni a végrehajtást?

piacesprofit.hu

Végrehajtási eljárásban szűk lehetőségek állnak az adós rendelkezésére, hogy a tartozását vitássá tegye. A már jogerős fizetési meghagyással szemben rendszerint nem lehet élni ellentmondással. Egy kivétel mégis van ez alól, jogi szakértőnk segítségével lássuk, mi is ez!

Tovább olvasom »
fizetési meghagyás, jogi kisokos, tartozás, végrehajtás

Milyen okiratok alapján indítható végrehajtás?

piacesprofit.hu

A szolgáltatók olykor azt a látszatot kelthetik az ügyfélben, hogy minden további eljárás nélkül végrehajtást indíthatnak, akár közvetlenül tilthatnak le például az adós fizetéséből. Ez azonban nincs így. Milyen okiratok alapján kerülhet sor végrehajtásra? Ki jogosult a végrehajtás lefolytatására? Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési meghagyás, kockázatos partnerek, követeléskezelés, tartozás

Utolérhető a külföldön élő adós?

piacesprofit.hu

Gyakran tapasztalható, hogy ha valakinek olyan céggel vagy magánszeméllyel szemben van követelése, aki külföldi illetőségű, akkor meg sem próbálja érvényesíteni e követelését, azt gondolva, hogy az adós külföldön nem érhető utol. Ez azonban sok esetben nincs így. Az Európai Unión belül egyszerűsítésre került a határon átnyúló követelések érvényesítése és végrehajtása is. Hogyan működik az európai fizetési meghagyás? Végrehajtható-e külföldön a követelés? Szakértőnk összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat!

Tovább olvasom »
fizetési felszólítás, fizetési határidők, fizetési meghagyás

Így indítsunk fizetési meghagyásos eljárást

asalgo

Az egyik leggyorsabb és legköltséghatékonyabb megoldás követelésünk érvényesítésére az elektronikus fizetési meghagyásos eljárás. Ellentmondás hiányában hónapokig tartó bírósági eljárás nélkül, akár három hét alatt jogerős végzéshez juthatunk.

Tovább olvasom »