fizetési könnyítés

adóhivatal, adózás, fizetési könnyítés, nav

Így kaphatunk fizetési könnyítést a NAV-tól

piacesprofit.hu

Ha egy magánszemély vagy gazdasági társaság nem tudja megfizetni határidőre az esedékes adóját, végrehajtható hátraléka keletkezik. Ebben a helyzetben a fizetési könnyítés vagy mérséklés lehet a megoldás. Az adóhivatal most közzétette honlapján az adatlapokat, amelyekkel fizetési könnyítés és/vagy mérséklés kérhető.

Tovább olvasom »
adóhátralék, adózás, fizetési könnyítés, költségcsökkentés, részletfizetés, végrehajtás

Így lehet megpuhítani a NAV szívét

piacesprofit.hu

Gyakran előforduló állapot, hogy valamely magánszemély vagy gazdasági társaság nem tudja megfizetni határidőre az esedékes adóját, és ezért végrehajtható hátraléka keletkezik. Mit tehet ebben a helyzetben? A fizetési könnyítés részletfizetés vagy fizetési halasztás lehet.

Tovább olvasom »
devizahitel, devizahitel végtörlesztés, fizetési könnyítés

Elsősorban az államban bíznak a devizahitelesek

kfarkas

Alapvetően tájékozatlanok a devizahitelesek a fizetési nehézség esetén a helyzetük rendezését lehetővé tévő különféle megoldásokkal kapcsolatban – derül ki a Lakásfókusz ingatlanpiaci blog 500 devizahitelest érintő reprezentatív felmérésből. Az adósok gyakorlatilag csak két megoldást ismernek: az árfolyamgátat és a fizetési átütemezést a bankkal történő megállapodás alapján. A felmérés rámutat: a devizahiteleseket rövid távú szemlélet jellemzi, az olyan, hosszú távon is megnyugtató megoldások, mint a kisebb ingatlanba költözés, vagy az albérlet, nem részei a köztudatnak.

Tovább olvasom »
felszámolás, fizetési könnyítés, fizetésképtelenség, hitelezés, kényszerfelszámolás, szállítói hitelezés, vállalati hitelezés

Nemfizetésben verjük Európát

piac-profit.hu

A belföldi halasztott fizetések 72%-os aránya miatt 2012-ben a kis és közepes vállalkozások viselik a magyar gazdaság finanszírozási kockázatának túlnyomó részét – derül ki az Atradius Fizetési Szokások Barométer legfrissebb adataiból. A négy kelet-közép-európai ország vállalatközi fizetési szokásait vizsgáló felmérés szerint a hazai vállalkozások által kiállított belföldi számlák értékének közel 1/3-át határidőn túl egyenlítik ki, a megkérdezettek pedig nem számítanak a helyzet látható javulására a következő hat hónapban.

Tovább olvasom »