fizetési határidők

fizetési határidők, fizetési kötelettség, fizetett számlák, kifizetés, kkv

Egyre több vállalkozás csúszik a fizetéssel

piacesprofit.hu

Az előző évhez képest 2017-ben szigorodtak a fizetési határidők Magyarországon. Miközben a vállalkozások átlagos fizetési határideje szűkül, a csúszással fizető társaságok mégis rövidebb késéssel képesek teljesíteni fizetési kötelezettségeiket, mint a megelőző év első három negyedévében – írja a Bisnode.

Tovább olvasom »
fizetési határidők, fizetési késedelem, fizetett számlák, határidő

Nem fizetnek időben a magyar cégek

piacesprofit.hu

Kevesebb számlát sikerül időben kifizetnie a magyarországi cégeknek, ám ha már késünk, legalább kevesebbet, mint korábban. Átlagosan 15,5 napig várakoztatjuk ügyfeleinket a határidő lejárta után amennyiben nem azok közé tartozunk, akik időben teljesítik kötelezettségeiket, derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből.

Tovább olvasom »
fizetési fegyelem, fizetési határidők, kockázatos partnerek, számlafizetés

Hónapokig várhatunk a pénzünkre

piacesprofit.hu

Jellemzően az első negyedévben tartják be legnehezebben a fizetési határidőket a gazdasági szereplők, és akik most nem tudtak teljesíteni, jóval többet késtek a fizetéssel, mint egy évvel korábban – derült ki a Bisnode cégminősítő adataiból. Ezért fontos mindig utánanézni, milyen partnerrel kötünk üzletet.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, fizetési határidők, fizetési késedelmek, kintlévőségkezelés, számlafizetés

Valami történt: hipp-hopp fizetnek a cégek

piacesprofit.hu

Hamarabb kapják meg pénzüket üzleti partnereiktől a vállalkozások, és ők is rövid időn belül ki tudják fizetni szállítóikat – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Ezzel a finanszírozási időtáv rekord alacsony szintre mérséklődött, ami kedvezően hat a cégek fizetőképességére.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, fizetési határidők, késve fizetés

Itt a lista: ők késnek a legtöbbet a fizetéssel

piacesprofit.hu

2015 első félévében a csökkenő fizetési határidőknek szerencsére több cég tudott megfelelni, azonban akik késve fizették ki számláikat többet késtek, mint 2014 azonos időszakában, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Jelenleg az ingatlanügyletekkel és az építőiparral foglalkozó cégek késnek a legtöbbet a számlafizetetéssel.

Tovább olvasom »
bisnode, fizetési határidők, fizetési idő, fizetési késedelem

Ha késünk, akkor sokat késünk a fizetéssel

piacesprofit.hu

2014 első negyedévét összehasonlítva az idei év első három hónapjával megállapítható, hogy több számlát fizetnek időben a cégek. Azok azonban, akik nem tudtak határidőben teljesíteni, többet késtek a fizetéssel, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Egy év alatt a fizetési feltételek is szigorodtak, így jelenleg 24 napos átlagos fizetési határidő jellemző Magyarországon, melynek szerencsére többen tudnak megfelelni, mint korábban.

Tovább olvasom »
fizetési felszólítás, fizetési határidők, fizetési meghagyás

Így indítsunk fizetési meghagyásos eljárást

asalgo

Az egyik leggyorsabb és legköltséghatékonyabb megoldás követelésünk érvényesítésére az elektronikus fizetési meghagyásos eljárás. Ellentmondás hiányában hónapokig tartó bírósági eljárás nélkül, akár három hét alatt jogerős végzéshez juthatunk.

Tovább olvasom »
fizetési határidők, kkv bizalmi index, likviditás

6 napig kell csak pénz nélkül kibírni

piacesprofit.hu

A hazai vállalkozásoknak csupán 6 napos finanszírozási időtávra kell felkészülniük, ami jelentősen javítja a likviditási helyzetüket. A kkv-k túlnyomó többsége forintszámlán tartja likvid eszközeit, de a devizaszámla és a házipénztár is minden ötödik vállalkozásra jellemző. A cégek pénzkészletei és likvid eszközeinek szintje döntően nem változott az elmúlt fél évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »
fizetési fegyelem, fizetési határidők, késedelmes fizetés

A számlák felét fizetik időben – és ez már eredmény

piacesprofit.hu

A magyar cégek 2013-ban számláik 51,4%-át fizették ki határidőben, ami jobb, mint a 2012-es 43,5%-os eredmény. Ezzel az értékkel hazánk az európai országok túlnyomó többségét megelőzi fizetési fegyelem terén a Bisnode csoport által képviselt Dun & Bradstreet (D&B), nemzetközi cégminősítő önkéntes csatlakozáson alapuló fizetési tapasztalat programja alapján készült elemzés szerint.

Tovább olvasom »
fizetési határidők, fizetési késedelem, fizetésképtelenség, gazdasági növekedés, hitelezés, körbetartozás

Javul a fizetési morál, bővülhet a gazdaság

piacesprofit.hu

Javult a szállítói hitelezéssel kapcsolatos kockázat, valamint a vitatott követelések megítélése. Emellett a vevőállomány forgási ideje és a fizetésképtelenségi eljárások is pozitív trendet mutatnak a Credit Manager Index (CMI) 2013. második negyedévének eredményei alapján. A hitelkockázati menedzserek a kockázati szint csökkenését jelzik előre a magyar gazdaságban.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor