fizetési határidő

behajthatatlan tartozás, fizetési határidő, kintlévőség, kintlévőségkezelés, kkv, tartozás, teljesítési időpont

Gátat szabnak a kintlévőségek a magyar vállalatok bővítési terveinek

piacesprofit.hu

A vállalati szektor folyamatosan küzd a késedelmes fizetés okozta nehézségekkel, és a kintlévőségek mértéke Magyarországon növekvő tendenciát mutat – derül ki az Intrum Justitia friss felméréséből. A nemzetközi kutatás eredményei szerint a megkérdezett hazai cégek egynegyede a munkaerő-elbocsátást sem tartja kizártnak, ha a kritikus szintet eléri kintlévőségük mértéke.

Tovább olvasom »
cash flow, faktorálás, faktoring, fizetési határidő, pénzforgalom

5 tipp a jobb cash flow egyensúlyhoz

PP

Hiába lenne profitunk az év végén, ha hónapokkal korábban nem tudjuk kifizetni a számlákat. A legtöbb kisvállalkozás számára a cash flow egyensúly fenntartása az egyik legkomolyabb probléma – és a túlélés alapfeltétele. Ha változtatunk néhány szokáson, könnyebb lesz pozitívban maradni.

Tovább olvasom »
adósság, építőipar, fizetési határidő, fizetési késedelmek, halasztott fizetés, hitel, késedelmes fizetés, számlafizetés

Továbbra sem fizetnek az építőipari cégek

piacesprofit.hu

A piaci környezet pozitív változásai egyelőre nem eredményezték a magyar építőipar fizetési szokásainak javulását, sőt, valamennyivel még romlott is a helyzet tavalyhoz képest. Az Atradius legfrissebb elemzése azt mutatja, hogy továbbra is az építőipar vezeti a nem fizetéses esetek listáját a magyar gazdaságban.

Tovább olvasom »
fizetési határidő, fizetési késedelem, késedelmes fizetés, követeléskezelés

Hosszabb határidővel még többet késnek a cégek

piacesprofit.hu

Tavaly a számlák kétharmadát fizették pontosan a vállalkozások, ám ez az eredmény néhány százalékponttal elmarad a 2015-östől, derült ki a Bisnode Magyarország Kft. Fizetési Tapasztalat programjából. Nemcsak az átlagos számlafizetési határidő hanem az átlagos késedelem is növekedett, így egyes szektorok cégeinél a 40 nap feletti késések is előfordulnak.

Tovább olvasom »
fizetési határidő, határidő, kgfb, kötelező biztosítás, kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Szerdán lejár a kgfb határidő!

piacesprofit.hu

Már csak néhány napjuk maradt az esedékes díjrészletek befizetésére azoknak az autósoknak, akiknek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb) január 1-jei évfordulós – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tovább olvasom »
fizetési határidő, kgfb, kötelező biztosítás, kötelező-gépjárműfelelősségbiztosítás

Itt az utolsó pillanat, ha csekken fizetné a kötelezőt

piacesprofit.hu

Március 1-ig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét annak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb). A határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, csekket feladni már ne próbáljanak hétfőtől! Szerda délelőttig az átutalás, azután zárásig az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában történő személyes befizetés a biztonságos opció – figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Tovább olvasom »
fizetési határidő, reklámadó, reklámtörvény, vélemény

Urbán: a növekedést gátolja a reklámadó

piacesprofit.hu

Alapvetően megváltozik a reklámügynökségek, a reklámközlők és a reklámmegrendelők kapcsolata a hamarosan életbe lépő reklámadó miatt. Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke úgy véli, a szabályozás kifejezetten káros a piacra nézve, ugyanakkor a 30 napos fizetési határidő könnyebb kiszámíthatóságot is eredményez.

Tovább olvasom »
behajthatatlan tartozás, fizetési felszólítás, fizetési határidő, fizetési idő, fizetési késedelem

Így írjunk fizetési felszólítást

asalgo

Ne fenyegetőzzünk és ne kürtöljük világgá, mennyivel tartozik nekünk az adósunk, de legyünk határozottak és szakszerűek. Mit tegyünk és mit ne tegyünk, ha fizetési felszólításra kerül a sor? Íme a legfontosabb tudnivalók!

Tovább olvasom »
fizetési határidő, fizetési késedelem, késedelmes fizetés

Hamarabb pénzükhöz jutnak a kkv-k

kkummer

Jelentősen lecsökkent a vevői számlák kifizetésének határideje az elmúlt évekhez képest az 500 hazai mikro-, kis- és középvállalkozás megkérdezésén alapuló negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint. „A vevők jelenleg átlagosan 28 napos fizetési határidővel szembesítik a vállalkozásokat, ami 4 nappal kevesebb az előző negyedévhez képest. Ilyen alacsony teljesítési határidőre legutóbb a válság előtti időszakban, 2007-ben volt példa.

Tovább olvasom »
fizetési határidő, fizetési szokások, körbetartozás

Csak elvben rövidülnek a fizetési határidők?

piacesprofit.hu

2013. július 1-től jelentős változások léptek életbe a pénzfizetésre vonatkozó szabályok területén. Megváltoztak a fizetési határidőkre vonatkozó szabályok is, melyek több vállalkozás napi működését is befolyásolhatják. Szakértőnk szerint lehet, hogy sajnos csak elviekben. Lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban.

Tovább olvasom »