fenyőfa

fenyőfa, karácsonyfa, karácsonyi szezon

Erre figyelj, ha fenyőt veszel

piacesprofit.hu

Nincs karácsony fa nélkül, ez alapvetés, azonban a válogatás sokszor nehézségekbe ütközik, ha pedig mellényúlunk, akkor oda az öröm. Megyeri Szabolcs segítségével adunk most tippeket, hogy elkerülhessük a problémákat a drágán megvásárolt karácsonyfával.

Tovább olvasom »
fenyőfa, fűtés, hőenergia, tüzelőanyag

Eddig díszítették, most fűtik a lakásokat

piacesprofit.hu

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák zöldenergiaként idén is hozzájárulnak a város otthonainak fűtéséhez. A cég ugyanis hagyományszerűen évről évre begyűjti a komposztálásra nem alkalmas, városszerte kidobott fenyőfákat, és a pécsi erőműben elégeti őket, ezzel járulva hozzá mintegy 31 500 pécsi lakás távfűtéséhez.

Tovább olvasom »
advent, árak, fenyőfa, karácsony 2017, karácsonyfa, karácsonyi szezon, ünnepek

Annyiba fáj majd a karácsonyfa, mint tavaly

PP/MTI

Karácsonyra mintegy 400-500 hektáron termesztett fenyőfát adnak el Magyarországon évente, amelyet 5-10 évig nevelnek főként Zala, Vas és Somogy megyében; a karácsonyra értékesített 2 -2,5 millió fenyőből az import mennyisége 1 millió körüli, a termelők azonban 600-700 ezer darabot exportálnak is, az árak idén várhatóan nem változnak a tavalyihoz képest – közölte a Magyar Díszkertészek Szövetsége az MTI érdeklődésére.

Tovább olvasom »