fenntartható település

fenntartható település, operatív programok, területfejlesztés, uniós források, uniós pályázatok

Megjelentek a TOP első felhívásai

piacesprofit.hu

Négy felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen közel 35 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak programjai közé tartozó TOP a helyi közvetlen gazdaságfejlesztést támogatja, forrásokat biztosít a települési önkormányzatok és a megyék fejlesztéseihez.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, fenntartható fejlődés, fenntartható település, klímavédelem

Fenntarthatóság: nekünk mi fontos?

piacesprofit.hu

A Fenntartható Fejlődési Célok elfogadása után a siker legfontosabb kritériuma, hogy minden ország megtalálja a saját fenntarthatósági prioritásait – véli Kőrösi Csaba, a KEH Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője.

Tovább olvasom »
fenntartható építészet, fenntartható település, ökológiai lábnyom

Ökolakások praktikustól a mesebeliig – képekkel!

Kriston László

A gondolatébresztő, művészeti installációszerű megoldásoktól az élhetőbb, gyakorlatiasabb otthonokig széles a spektrum. Visszatérő elem a meglévő anyagok, eszközök újrahasznosítása, a mindennapi élethez szükséges használati tárgyak számának csökkentése és a lakótér radikális minimalizálása. Ha nem is egy az egyben megvalósíthatók ezek az otthonok, ötleteket lophatunk a projektekből.

Tovább olvasom »
fenntartható építészet, fenntartható település, pályázat

Kétmillió dolláros pályázat a fenntarthatóság jegyében

piacesprofit.hu

Már lehet pályázni a negyedik alkalommal meghirdetett Holcim Awards versenyen. A 2 millió dollár összdíjazású versenyen az iparág szakértőinek vezető projektjeit és a következő generáció merész ötleteit egyaránt várják. Olyan pályaművekre számítanak, amelyek hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz az építészet és építőipar, táj- és városi építészet, valamint az építőanyagok és -technológiák területén. A pályázatokat a www.holcimawards.org oldalon lehet leadni 2014. március 24-ig.

Tovább olvasom »
élhető város, fenntartható építészet, fenntartható település

Masdar City – környezetbarát Disneyland?

klímablog

A szennyvizét teljes mértékben újrahasznosítónak és zéró emissziósnak tervezett Masdar City 40 000 lakosnak ad otthont – és időközben szép csendben alacsony kibocsátású várossá vált. A 22 milliárd dolláros projekt befejezését 2025-re tolták ki.

Tovább olvasom »
élhető város, fenntartható építészet, fenntartható település

Zöldben élni, városban

Timár Gigi

A városok világszerte egyre nagyobbak és népesebbek, és ez a folyamat nem is nagyon fog megfordulni. Hogy ne füstokádó, ember- pénz- és földevő szörnyetegek legyenek, hanem fenntartható életterek, azért közösségi és egyéni szinten is tenni kell.

Tovább olvasom »