fenntartható növekedés

bútoripar, erdőirtás, fenntartható növekedés, környezetvédelem

Egyre gyorsabban irtjuk az erdőket

piacesprofit.hu

Már a hetedik egymást követő évben bővült a legfontosabb faipari termékek előállítása; a növekedés üteme 3–6 százalék közötti – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemrég megjelent elemzésében.

Tovább olvasom »
fejlődő országok, feltörekvő országok, fenntartható növekedés, gazdasági előrejelzés, időskori foglalkoztatás, india, kína, világgazdasági előrejelzés

A fejlődő országok növelik kétszeresére a világgazdaságot

piacesprofit.hu

A feltörekvő piacok fejlődése számos üzleti lehetőséget teremt azáltal, hogy ezek a gazdaságok új iparágakat hoznak létre, kapcsolatba kerülnek a világpiaccal és viszonylag fiatal lakosságuk egyre tehetősebbé válik. Ezekben az országokban egyre előnyösebb lesz vállalkozást indítani vagy letelepedni, ami vonzó a befektetések és a tehetséges munkavállalók számára – derül ki a PwC elemzéséből.

Tovább olvasom »
cégfejlesztés, cégvezetők csúcstalálkozója, elvándorlás, fenntartható növekedés, hr, karrier, külföldi munkavállalás, munkaerő, munkaerőhiány, szakemberhiány, versenyelőny

20. századi módszerekkel próbálunk túlélni

piacesprofit.hu

A motivációhiány a céges növekedés nagy kerékkötője. És a munkaerőhiány. A magyar gazdaság versenyelőnye, hogy itt olcsóbb a munkaerő, nem lesz tartható, 21. századi leadership módszerekre kell váltanunk mielőbb – mondták szakértők a Piac & Profit által szervezett Cégvezetők Csúcstalálkozóján.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntartható növekedés, klímaváltozás

Szakítani kell a növekedési alapú modellel

kfarkas

Nem növekedhetünk a végtelenségig, elérkezünk a lehetőségeink határaihoz, de még megválaszthatjuk, hogy saját döntésünk lesz, hogy szakítunk az eddigi gyakorlattal, vagy egy apokaliptikus katasztrófában összeomlik az emberi civilizáció – mondta Hajnal Klára egyetemi docens a Piac&Profit által rendezett Fenntarthatósági Csúcson.

Tovább olvasom »
fenntartható növekedés, megújuló energia, tiszta energia

Bebikázott a Tesla aksija

piacesprofit.hu

Kevesebb mint egy hónap alatt mintegy egymilliárd dollárnyi rendelés érkezett a Tesla szuperakkumulátorára. Nemcsak a lakossági, hanem a nagyobb teljesítményű, cégeknek is alkalmas egységekért is tülekednek a fogyasztók.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, fenntartható gazdaság, fenntartható növekedés

Kialakulóban van, vagy már létezik egy új gazdaság?

piacesprofit.hu

A KÖVET Egyesület idén december 5-én tartotta éves konferenciáját, amelyen az ’új gazdaság’ alapelveit járták körbe. A MagNet Közösségi Házban rendezett becsületkasszás rendezvényen számos gondolat fogalmazódott meg az új gazdasági modellel kapcsolatban az előadók és résztvevők részéről egyaránt.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor