fenntartható gazdaság

csr, fairtrade, felelős vállalat, fenntartható fejlődés, fenntartható gazdaság, költségkímélés, környezetbarát üzlet, spórolás, társadalmi felelősségvállalás, vállalatok társadalmi felelősségvállalása, zöld gazdaság

A zöldülés a nyereséget növeli

Kriston László

Nyereségesebbek a zöld cégek. A vállalkozás gazdasági lábnyoma és ökológiai lábnyoma között szoros az összefüggés. Azok a cégek, amelyek visszafogják, sőt beszüntetik az erőforrások környezetszennyező pazarlását, nagy pénzeket spórolnak meg.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntartható gazdaság, fenntartható üzlet, klímaváltozás

Fenntarthatóság: nem lesz varázsütésre

Timár Gigi

Nem kérdés, hogy rátérünk-e a fenntarthatóság útjára, már azon haladunk. Ugyanakkor hatalmas áttörést várni hiábavaló, arra kell készülnünk, hogy a „következő nagy lépés sok kis lépésből áll majd” – mondta Dr. Bartus Gábor a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára az Action 2020 Szakmai Fórumán.

Tovább olvasom »
európai bizottság, európai unió, fenntartható fejlődés, fenntartható gazdálkodás, fenntartható gazdaság, körkörös gazdaság, munkahelyteremtés, versenyképesség javítás

Így teremtene több munkahelyet nekünk az Unió

Timár Gigi

Nagyratörő célokat megfogalmazó csomagot fogadott el Európa körkörös (a Bizottsági megfogalmazás szerint körforgásos) gazdasággá alakulásának ösztönzése céljából az Unió. A Bizottság szerint ez amellett, hogy a fenntartható fejlődés felé visz, fokozza a közösség versenyképességét és munkahelyeket is teremt majd.

Tovább olvasom »
elektronikus iratkezelés, elektronikus ügyintézés, fenntartható gazdaság, költsaégcsökkentés, papírmentes iroda, zöld iroda

Csak papíron papírmentes irodák

piacesprofit.hu

Nem a megtakarítás, nem a hatékonyság és nem is a környezetvédelem a legfontosabb vállalati szempontok a digitális irodával szemben. A szabályoknak való megfelelés mindennél fontosabb. Pedig az elektronikus iratkezelés tényleg zöldebb és ami még fontosabb: olcsóbb is.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, felelős vállalatok, fenntartható fejlődés, fenntartható gazdaság

Növekedés is kell a fenntarthatóság mellett

piacesprofit.hu

Nagy sikerű előadást tartott Kitty van der Heijden, a World Resources Institute európai igazgatója és napjaink egyik meghatározó fenntarthatósági gondolkodója a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) üzleti reggelijén. A hazai vállalatvezetőknek tartott fórumon elgondolkodtató és meglepő adatok mentén világított rá, hogy a fenntarthatóságban milyen fontos szerep jut az üzleti szektornak.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, fenntartható gazdaság, fenntartható növekedés

Kialakulóban van, vagy már létezik egy új gazdaság?

piacesprofit.hu

A KÖVET Egyesület idén december 5-én tartotta éves konferenciáját, amelyen az ’új gazdaság’ alapelveit járták körbe. A MagNet Közösségi Házban rendezett becsületkasszás rendezvényen számos gondolat fogalmazódott meg az új gazdasági modellel kapcsolatban az előadók és résztvevők részéről egyaránt.

Tovább olvasom »
fenntartható gazdaság, környezetvédelem, unesco

Visszavonul az olajipar Kongóban

piacesprofit.hu

A SOCO brit olajvállalat bejelentette, hogy befejezi a kongói Virunga Nemzeti Park területén végzett tevékenységét, és vállalja, hogy az összes UNESCO Világörökség részeként jegyzett területet tiszteletben tartja a jövőben.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, fenntartható gazdaság, költségkímélés, környezetvédelem, zöld gazdaság

Szükség van zöld cégre!

piacesprofit.hu

A környezet megóvása az egész világon nagyon fontos kérdés, a különböző országok kormányai is egyértelműen optimalizálni kívánják a környezet megóvásával kapcsolatos intézkedéseket, ezért egyre nagyobb nyomást gyakorolnak nem csak a vállalkozásokra, de a szakmai szervezetekre, az ellátási láncokra és más szociális és pénzügyi érdekeltekre is ez ügyben.

Tovább olvasom »
etikus cég, etikus működés, fenntartható gazdaság

A jövő cégének három pillére

piacesprofit.hu

Vannak cégek, amelyek már nemcsak arra törekszenek, hogy a legjobbak legyenek a világon, hanem hogy a legjobbak legyenek a világnak. A profittal egyformán fontosnak tartják a közösség és a környezet érdekeit is. Amerika egyes államaiban külön jogi keret is segíti az úgynevezett benefit corporation-öket.

Tovább olvasom »