fenntarthaó fejlődés

ensz, fenntarthaó fejlődés, fenntarthatóság, fenntarthatósági jelentés, kpmg

A fenntarthatóság fontos lépés a üzleti siker felé

piacesprofit.hu

Ma már szinte nincs is olyan sikeres nagyvállalat, amely ne akarna ügyfeleinek, dolgozóinak is fenntartható értékeket adni. Sőt, a legtöbbször a fenntarthatóság már nem egy különálló célrendszer, hanem szervesen beépül a mindennapi működésbe, üzleti gondolkodásba is – derült ki a KPMG fenntarthatósági jelentéskészítési gyakorlatokról szóló üzleti reggelijén. Ez különösen fontos most, hiszen olyan gazdasági, környezeti és társadalmi kihívásokkal kell szembesülnünk, amelyek meghatározzák a hétköznapjainkat, valós kockázatot, de egyben üzleti lehetőségeket is jelentenek a vállalatoknak.

Tovább olvasom »
alternatív energia, fenntarthaó fejlődés, napelem, naperőmű

Épül a világ legnagyobb vízre telepített naperőműve

piacesprofit.hu

A rendelkezésre álló szárazföld szűkössége Szingapúrban erősen korlátozza a napenergia hasznosításának lehetőségeit. Az úszó napelemek alkalmazása azonban életképes alternatívát kínálhat a vízzel övezett városállam számára is. Az úszó napelemek akár 11%-kal is hatékonyabbak lehetnek, mint az értékes termőföldre telepített társaik. Az innovatív technológiák fejlesztésében élenjáró ABB szállítja a legfontosabb elemeit annak az 1 megawatt teljesítményű úszó fotovoltaikus kísérleti rendszernek („testbed”-nek), amely mérföldkőnek számít a napenergia-hasznosítás terén. A másfél futballpálya nagyságú telep 1 hektár területű. A rendszerben termelt, 250 háztartás áramigényét fedező energiát az országos villamosenergia-hálózatba fogják betáplálni.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, fenntarthaó fejlődés, zöld gazdaság

Lehet valami a profitnál is fontosabb?

piacesprofit.hu

Nem mindegy, hogy a profit miből származik. Az úgynevezett társadalmilag felelős befektetések (Socially Responsible Investments – SRI) a hagyományos pénzügyi célok mellett társadalmi, környezeti, etikai megfontolásokat is figyelembe vesznek a pénz elhelyezésekor. S az intézmény működik: az SRI befektetési alapok bővülésének dinamikája az elmúlt években jóval meghaladta a piac egészének fejlődési ütemét.

Tovább olvasom »