felvételi

felsőoktatás, felvételi, képzés, okj, oktatás

Eljött az igazság pillanata a felvételizőknek

piacesprofit.hu

Még néhány óra, és kiderül, hogy hol húzták meg idén a ponthatárokat a felsőoktatási felvételi során. Idén 111 ezernél is többen izgulhatnak, hogy sikerül-e bekerülniük a vágyott szakra. Azoknak sem kell elkeseredniük azonban, akik kimaradnak, ha időben jelentkeznek, még változatlan feltételekkel vehetnek részt OKJ-s képzéseken, melyekkel nemcsak piacképes szakmákat sajátíthatnak el, hanem akár pluszpontokhoz is juthatnak egy esetleges későbbi felsőoktatási jelentkezésnél.

Tovább olvasom »
diákhitel, felsőoktatás, felvételi

Mennyibe kerül majd az egyetem? Mutatjuk!

piacesprofit.hu

Lehetővé vált a felsőoktatásba bekerült fiatalok számára a továbbtanulás anyagi vonzatainak tervezése miután a Diákhitel Központ honlapján elérhetővé tette a „Pénzügyi tájoló”-t. Az internetes alkalmazás az egyetemi/főiskolai élet bevételi és kiadási oldalát egyaránt megmutatja az érdeklődőknek. A háttérben futó adatbázis elemei hazai felsőoktatási intézményektől, partnerektől kapott, illetve nyilvánosan is elérhető adatbázisokból származó, eddig egy rendszerbe nem foglalt adatok.

Tovább olvasom »
diploma, felvételi, megtakarítás

Mennyit tegyünk félre a gyerekek tandíjára?

piacesprofit.hu

Szerdán este a felvételi pontszámok megjelenésekor kiderül, hogy a korábbinál is költségesebb lehet a diploma megszerzése. Ősztől az államilag finanszírozott képzéseken várhatóan jóval kevesebben kezdhetik meg tanulmányaikat a korábbi évekhez képest, míg az önköltséges képzések akár milliós anyagi terhet jelenthetnek a diplomára vágyók számára. Az Aegon Alapkezelő Diplomapersely elemzésében azt vizsgálta, hogy az önköltséges felsőfokú tanulmányok esetén milyen összegű rendszeres havi megtakarítás szükséges ahhoz, hogy a szülőknek ne jelentsen vállalhatatlan terhet a diploma megszerzésének támogatása.

Tovább olvasom »