fellendülés

eu, fellendülés, gazdaság, gyorsulás

Csúcson az európai gazdaság

piacesprofit.hu

A gazdasági növekedés üteme tavaly felülmúlta a várakozásokat az EU-ban: 2,4%-kal tízéves csúcsot ért el. Az erőteljes növekedés elősegíti a költségvetési hiány és az adósságszint további csökkentését, valamint a munkaerőpiaci feltételek javulását. 

Tovább olvasom »
fellendülés, ingatlanközvetítés, vállalkozás

A fellendülés is lehet jó befektetés

piacesprofit.hu

Az ingatlanpiaci fellendülés az eladói oldal mellett a piachoz kapcsolódó vállalkozások számára is számtalan előnyt biztosít. Az általános vállalkozói kedv növekedésével párhuzamosan az ingatlanpiachoz kapcsolódó szolgáltatásokkal is egyre többen szeretnének foglalkozni.

Tovább olvasom »
cégalapítások, cégtörlések, cégvilág, építőipar, fellendülés, induló vállalkozások

Mindenki ráugrik az építőiparra

piacesprofit.hu

A kimagasló 2017 után 2018 első hónapjaiban is tovább tart az építőipar lendülete. „Egy hónap alatt 472 cég jött létre az ágazatban, ami felülmúlja a korábbi évek szintén kimagasló értékeit” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

Tovább olvasom »
fellendülés, turizmus, vendéglátás

Rég látott lendületbe jöttek a hotelek

piacesprofit.hu

Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás. Eközben vidéken is több új, nagyobb léptékű projekt megvalósulása is várható, ugyanakkor egyre több szálloda küzd a munkaerő-elvándorlás következményeivel, és továbbra is kevés az eszközpótlásra és termékfejlesztésre elhatárolható forrás.

Tovább olvasom »
befektetés, beruházás, fellendülés, kína

India az új Kína?

piacesprofit.hu

„Akinek az elmúlt hónapokban a kínai lassulás elvette a kedvét a feltörekvő piacoktól, annak érdemes újra figyelni. Rohamosan fejlődésének köszönhetően India gazdasági növekedése rövid és hosszú távon egyaránt ígéretes, és hamarosan a világ harmadik legnagyobb gazdaságává válhat, így az ázsiai régió továbbra is ígéretes befektetési szempontból” – tanácsolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Tovább olvasom »
befektetés, fellendülés, ingatlanpiac

Ilyen jól nagyon régen nem ment az ingatlanpiacnak

piacesprofit.hu

A globális kereskedelmi ingatlanbefektetési piac 407 milliárd dollár forgalmat regisztrált 2015 első félévében, ami 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A globális ingatlanbefektetési piac legjobb félévét zárta 2007 óta – derül ki a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásából.

Tovább olvasom »
emelkedés, export, feldolgozóipar, fellendülés, gazdasági kilátások, gdp-növekedés

Felpörgünk

piacesprofit.hu

Csaknem két éve folyamatos bővülést mutat a magyar gazdaság. Az MLBKT havi jelentése alapján a trend májusban sem tört meg, az export 18 hónapja növekedést mutat, a foglalkoztatási szándék 1995 óta nem volt ilyen magas.

Tovább olvasom »
export, fellendülés, forintárfolyam, gazdasági kilátások, gdp-növekedés, infláció

A fogyasztás és az export erősíti a növekedést

piacesprofit.hu

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint – bár 2014-ben átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os volt a növekedés – a magyar gazdaság mégsem került a régióhoz mérten tartós felzárkózást biztosító pályára. Az idei kilátások ennél jóval kisebb ütemű, 2% körüli növekedést valószínűsítenek.

Tovább olvasom »
fellendülés, gazdasági kilátások, gdp-emelkedés, infláció, optimizmus

Nem érezzük a fellendülést

piacesprofit.hu

Habár az elemzők szerint a világgazdaság – és Magyarország – kezd kilábalni a válságból, az emberek hangulatában ez nem tükröződik. Habár a magyarok hangulata javult az elmúlt években, még messze vagyunk attól, hogy érezzük a fellendülést.

Tovább olvasom »
cégbíróság, cégtörlések, építőipar, fellendülés, kényszertörlés

Egyre többen dobják be a törülközőt

piacesprofit.hu

Tavaly Magyarországon 6587 cég szűnt meg az építőiparban, több, mint bármikor korábban. Az utolsó két negyedévben különösen sok céget törölt a cégbíróság, és várható, hogy 2015 sem lesz rózsás az ágazat szempontjából. Egyre többen vélik úgy, hogy idén megtorpan a két éve tartó építőipari növekedés, ami eddig sem ért le a mikro- és kisvállalkozások szintjére.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor