felelős vállalkozás

action 2020, bcsdh, felelős vállalat, felelős vállalkozás, felsőoktatás

Az iskolából indul a fenntartható vállalkozás

piacesprofit.hu

2017. április 4-én a Budapesti Corvinus Egyetem és a magyar GDP 30%-át termelő vállalatokat tömörítő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) stratégiai együttműködést kötött annak érdekében, hogy a fenntarthatóság alapelvei minél jobban beépüljenek gazdasági képzésbe, és ennek segítségével az üzleti gyakorlatba.

Tovább olvasom »
csr, felelős vállalat, felelős vállalatok, felelős vállalkozás, jó példa, társadalmi felelősségvállalás, vállalatok társadalmi felelősségvállalása

Kicsi a cég, de segít

Timár Gigi

Sok esetben pénz, vagy kapacitáshiánnyal indokolják a cégek, hogy miért nem tesznek lépéseket a társadalmi felelősségvállalás erősítése érdekében. Pedig nem a hatalmas programokon, hanem az elkötelezettségen múlik a hatás – az alábbi kisvállalati példák is bizonyítják.

Tovább olvasom »
cégvezetők csúcstalálkozója, etikus vállalat, felelős vállalat, felelős vállalkozás, hatékony cégvezetés, üzleti etika, üzleti etikai díj, vállalatok társadalmi felelősségvállalása

Nem luxus, a siker alapja az etika

kfarkas

Nincs ellentét a vállalkozások és a társadalom érdekei között – hangsúlyozták a Cégvezetők Csúcstalálkozóján felszólaló szakemberek. Valójában hosszú távon csak azok a cégek lesznek sikeresek, amelyek etikusan működnek. Ezt várják a fogyasztók és a partner vállalatok is.

Tovább olvasom »
etikus működés, etikus üzlet, felelős vállalkozás

Ahol a bicikli nem hobbi

Timár Gigi

A fogyasztói igények kielégítése mellett munkát és öngondoskodást teremt egy hátrányos helyzetű kistérségben, sőt még a közlekedés biztonságát is növeli a Re-Cikli kerékpárjavító műhelye.

Tovább olvasom »
csr, etikus üzlet, felelős vállalkozás, gondolkodásmód váltás, vállalatok társadalmi felelősségvállalása

Itt az idő a beszéd helyett cselekvésre váltani

Timár Gigi

Az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célok eléréséhez a vállalatok – legyenek kicsik vagy nagyok – nagyon jelentős mértékben járulhatnak hozzá, ha belátják saját felelősségüket. Ennek tudatosítása érdekében jött létre a Vállalkozás 2020 Manifesztum, amely kijelöli a legfontosabb prioritásokat. A dokumentum azt hangsúlyozza, eljött a konkrét és gyakorlati lépések ideje.

Tovább olvasom »