feketegazdaság

áfacsalás, feketegazdaság, földgáz, jövedéki adó

Vége a gázpalackos feketézésnek

piacesprofit.hu

Végleg felszámolja a mozgóboltnak álcázott, PB-gázpalackokkal házaló feketekereskedelmet az új jövedéki törvény, ugyanakkor legális forgalmazóktól továbbra is megrendelhető a gázpalackok házhoz szállítása – hívja fel a figyelmet a Prímaenergia Zrt.

Tovább olvasom »
fekete foglalkoztatás, fekete munka, feketefoglalkoztatás, feketegazdaság, munkaerőhiány, nav

Itt a lista a feketén foglalkoztatókról

piacesprofit.hu

Közzétette a NAV a feketén foglalkoztató munkaadók listáját. Szokás szerint sok a mikro- és kisvállalkozás, a nagy nevek viszont szinte teljesen eltűntek. Ők már látják, a munkaerőhiányos gazdasági környezetben a tiszta foglalkoztatás az alap, hogy esélyük legyen elegendő embert találni.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, feketegazdaság, használt autó, online kassza, szerviz

Szerviz, használt kocsi: a fele fekete

piacesprofit.hu

Az autós ágazat legnagyobb problémája az extrém méreteket öltött illegális tevékenység, amelynek mértéke eléri az 55 százalékot, így a teljes ágazat évi mintegy 3300 milliárd forintos forgalmán túl 1200 milliárd forintos veszteséget okoz a magyar járműállományra vetítve.

Tovább olvasom »
adócsalás, fekete foglalkoztatás, feketegazdaság

Még mindig a bejelentésen spórolnának a cégek

piacesprofit.hu

Egyre szigorúbban ellenőrzi a NAV a feketefoglalkoztatást, és egyre többször kell is büntetniük. A feketelista adatai szerint idén fél év alatt több bírságot szabtak ki, mint korábban egy-egy évben. Az adóhatóság szégyenlistájára a legtöbbször a gazdaságilag gyengébb megyékből kerülnek fel a cégek.

Tovább olvasom »
feketegazdaság, hacker, könyvajánló, szürkegazdaság

Kalózbecsület és társadalmi innováció

Kriston László

Nagy a renoméjuk manapság a renegátoknak, legyenek azok hackerek, törvényeket kijátszó, unortodox kisvállalkozók vagy épp kalózok. Az informális és szürkegazdaság e hőseiről szól a Misfit Economy, ám a könyv szerzőpárosa mintha nem mindig lenne tisztában alanyai olykor kétes tevékenységének etikai hatásával.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, adózás, feketegazdaság, taxisrendelet

Kifehéredtek a sárga taxik

piacesprofit.hu

Az elmúlt két év komoly nyomot hagyott a taxis piacon, a résztvevők száma csökken, a megmaradt társaságok összesített eredménye viszont szépen alakul – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből.

Tovább olvasom »