faktoring

cash flow, faktorálás, faktoring, fizetési határidő, pénzforgalom

5 tipp a jobb cash flow egyensúlyhoz

PP

Hiába lenne profitunk az év végén, ha hónapokkal korábban nem tudjuk kifizetni a számlákat. A legtöbb kisvállalkozás számára a cash flow egyensúly fenntartása az egyik legkomolyabb probléma – és a túlélés alapfeltétele. Ha változtatunk néhány szokáson, könnyebb lesz pozitívban maradni.

Tovább olvasom »
faktoring, finanszírozás, pénzszerzés

Sok cég ismeri, de kevés használja a faktorálást

PP/MTI

A magyar vállalatok 76 százaléka ismeri a faktoring finanszírozást, azonban csak 8 százalékuk veszi is azt igénybe – derült ki a CIB Bank megbízásából készített felmérésből. A pénzintézet szerint a kereskedelmi forgalom növekedésével bővülhet a faktoring piaca is.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, számlafizetés

Egyre többet kell várni a pénzre

piacesprofit.hu

Minimálisan ugyan, de tovább növekedett a határidőben kifizetett számlák aránya a piacon, így a tavalyi év első félévéhez képest 0,37 százalékos javulás volt tapasztalható – derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Egyre több megyében szorul 30 százalék alá a késve rendezett számlák aránya, de még így is jelentősen növekedett az átlagos késedelem a piacon.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési meghagyás, kockázatos partnerek, követeléskezelés, tartozás

Utolérhető a külföldön élő adós?

piacesprofit.hu

Gyakran tapasztalható, hogy ha valakinek olyan céggel vagy magánszeméllyel szemben van követelése, aki külföldi illetőségű, akkor meg sem próbálja érvényesíteni e követelését, azt gondolva, hogy az adós külföldön nem érhető utol. Ez azonban sok esetben nincs így. Az Európai Unión belül egyszerűsítésre került a határon átnyúló követelések érvényesítése és végrehajtása is. Hogyan működik az európai fizetési meghagyás? Végrehajtható-e külföldön a követelés? Szakértőnk összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat!

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési késedelem, számlafizetés

Túl sokba kerül a késés

piacesprofit.hu

Minden harmadik európai kis- és középvállalkozás fennmaradását a késedelmes fizetések fenyegetik – derül ki az Intrum Justitia adataiból. A felmérés azt mutatja, hogy a kkv-kat Európa-szerte korlátok közé szorítja a nagyvállalatok likviditáskezelése; összesen 7,7 millió európai cég meggyőződése, hogy több alkalmazottat tudna felvenni, ha számláit gyorsabban kiegyenlítenék, illetve a többség szerint a késve fizetések szándékosak.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, kintlévőségkezelés, költségcsökkentés, követeléskezelés

A gazdaság alapjait fenyegetik az adósok

piacesprofit.hu

A vállalkozások árbevételének átlagosan több mint 23 százaléka kintlevőség, tehát olyan kiszámlázott tétel, ami adott pillanatban nincs kifizetve. Mivel a cégek nyeresége árbevételüknek csupán átlagosan 2 százaléka, így nem lehet kérdés, hogy a kintlévőségek kezelése elsődleges kérdés.

Tovább olvasom »
faktoring, fizetési fegyelem, fizetési határidők, fizetési késedelmek, kintlévőségkezelés, számlafizetés

Valami történt: hipp-hopp fizetnek a cégek

piacesprofit.hu

Hamarabb kapják meg pénzüket üzleti partnereiktől a vállalkozások, és ők is rövid időn belül ki tudják fizetni szállítóikat – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Ezzel a finanszírozási időtáv rekord alacsony szintre mérséklődött, ami kedvezően hat a cégek fizetőképességére.

Tovább olvasom »
faktoring, finanszírozás, halasztott fizetés, késedelmes fizetés, kintlévőségkezelés, kkv finanszírozás, mérleg, mérlegtisztítás

Így lehet megszépíteni a pénzügyi valóságot

Sebők Orsolya

Azt már többen tudják, hogy a faktoring javítja a cég likviditását, fokozza a működési biztonságát, versenyképesebbé teszi a vállalkozást, megkönnyíti a kinnlevőségek behajtását, egyszerűbbé teszi az exportpiacokra lépést. Azt viszont már kevesen ismerik, hogy egy speciális típusa hatékonyan használható mérlegtisztításra a negyedik negyedévben, illetve a céges eladósodottság mértékének technikai csökkentésére az év során bármikor.

Tovább olvasom »
adósság, faktoring, jogi kisokos, kintlévőség, követeléskezelés

Mihez kezdjünk, ha nincs pénze az adósnak?

piacesprofit.hu

Gyakran előforduló jelenség, hogy az egyébként jómódúnak tűnő adós hirtelen vagyontalannak bizonyul, amikor tartozásának behajtására kerülne sor, ezért a vele szemben fennálló követelést nem lehet végrehajtani. Mi a teendő olyan esetben, ha a követelésünk fedezetéül szolgáló vagyont az adós időközben másra ruházza, mielőtt a végrehajtás során értékesíteni lehetne?

Tovább olvasom »
faktoring, finanszírozás, pénzszerzés

Egyre menőbb a faktorálás

piacesprofit.hu

Többévi stagnálás után 2014-ben közel 14 százalékkal, 899 milliárd forintra bővült a magyar faktoringpiac a Magyar Faktoring Szövetség (MFSZ) tagvállalatainak adatai alapján. Az idén még nagyobb növekedést várnak, ugyanis már az első fél évben 35 százalékkal, 550,7 milliárd forintra nőtt a faktorált forgalom.

Tovább olvasom »