ey

adózás, ey, felmérés

Tovább spórolna az adókon a cégek nagy többsége

piacesprofit.hu

Megtizedelnék a vállalatok az adó- és pénzügyi tevékenységekre fordított kiadásaikat – derül ki az EY több mint 1700 cégvezető bevonásával készült globális felméréséből. A döntéshozóknak alapjaiban kell újragondolniuk pénzügyeik kezelését, hogy lépést tartsanak a digitális fejlődéssel és az egyre szorosabban összekapcsolódó nemzetközi adórendszerrel.

Tovább olvasom »
Az év üzletembere, díj, ey, pályázat, üzletember

Idén is keresik az év üzletemberét

piacesprofit.hu

2017-ben az EY új formában indítja el Magyarországon a 2003 óta hazai hagyományokkal is rendelkező Az Év Üzletembere díjat. A kiemelkedő presztízsű kitüntetésen túl idén a gazdasági élet fókuszában lévő területeken – az életminőség fejlesztése, az újgenerációs gyártástechnológiák, a digitális alapú okos megoldások és a vásárlókkal történő közös értékteremtés – különdíjakat alapított az EY.

Tovább olvasom »
Az év üzletembere, ey, vállalkozás

Az idén is keresik az év üzletemberét

piacesprofit.hu

Tizedik alakalommal rendezik meg az EY Az év üzletembere programot Magyarországon, idén szeptember végéig jelölhetőek sikeres magyar vállalkozók a díjra. Az ünnepélyes díjátadót az év végén rendezik meg Budapesten. A magyarországi program győztese pedig részt vesz a verseny nemzetközi döntőjén Monte-Carlóban.

Tovább olvasom »
ey, felmérés, válság

Feltörekvő hősök: példát lehet róluk venni!

piac-profit.hu

A feltörekvő országok nagy cégei kezelték a legsikeresebben a válságot, több mint a felük tíz százalék feletti bevétel- és profitnövekedést ért el az elmúlt három évben – derül ki az Ernst & Young világméretű felméréséből. A Feltörekvő hősök című jelentés arra is rámutat, hogy a közép- és délkelet-európai régió nagyvállalatai is messze a világátlag felett teljesítettek a gazdasági válság éveiben.

Tovább olvasom »
ey, felmérés, válság

“Egy-két évig még eltart a válság”

piac-profit.hu

Tovább tart a válság a magyar vállalatvezetők szerint, a döntéshozók többsége úgy véli, még legalább egy évig érezteti hatását a pénzügyi krízis – derül ki az Ernst & Young legújabb felméréséből.  A Tőkebizalmi barométerszerint a hazai cégvezetők optimistábban látják saját szektoruk jövőjét, mint a gazdaság egészének kilábalását a válságból, ugyanakkor a cégek több mint tíz százaléka még mindig a túlélésért küzd.

Tovább olvasom »
ey, versenyképesség, világgazdaság

Nem semmi: Magyarország az ötödik

piac-profit.hu

Magyarország az ötödik legtöbb munkahelyet teremtette a működőtőke vonzása alapján. Ezzel két helyet javítottunk a tavalyi évhez képest – többek között ez is kiderül, az Ernst & Young által készíttet európai versenyképességi tanulmányból, amelyet 2009. június 4-én a La Baule-i Befektetési Világkonferencián ismertettek.

Tovább olvasom »
adó, apeh, ey, ingatlanadó

Ingatlanadó: nem az adócsalókat kell vele megfogni

PP/MTI

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője, az APEH volt elnökhelyettese szerint bohózat, amit az ingatlanadó körül csinálnak. László Csaba, volt pénzügyminisztzer pedig demagógiának nevezte, hogy az ingatlanra kivetett adóval fogják majd meg az adócsalókat.

Tovább olvasom »