exportfinanszírozás

eximbank, exportfinanszírozás, vállalati hitelezés

Több kkv az Eximbank ügyfelei között

PP/MTI

Az Eximbank ügyfeleinek már 84 százaléka kis- és középvállalkozás. Az intézet az első negyedévben 55 milliárd forint hitelt és 20 milliárd forintnyi hitelgaranciát nyújtott – többek között a TV2 megvásárlására is.

Tovább olvasom »
export, exportfinanszírozás, kiállítás, kkv export, kkv pályázat, uniós források, uniós pénzek

EU-s pénzből célozzuk meg az exportpiacokat

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Ha az exportpiacokat célozza, szívesen bemutatkozna külföldön, de egyelőre nincs elég forrás a megvalósításhoz, a vállalkozása számára a pályázati lehetőségek nyújthatnak segítő kezet. Simon Tamás a GoodWill Kft. pályázati tanácsadója szerint a kkv-k előtt remek lehetőségek nyíltak meg az utóbbi hónapokban, és idén még várható több ígéretes pályázati kiírás.

Tovább olvasom »
déli nyitás, ehp, exim, exportfinanszírozás, keleti nyitás, kkv export, külgazdaság, külpiacra lépés, PP konferencia

Ki segíthet exportálni?

piacesprofit.hu

Az Európán kívüli területekre koncentrál továbbra is a kormányzati exporttámogatási politika. De hova és mivel fordulhatnak a külpiacra lépést tervező kkv-k? A minisztérium és az EXIM szakemberei foglalták össze a Piac & Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
eximbank, exportfinanszírozás, exportösztönzés

Több exportőr fordulhat az Eximbankhoz

piacesprofit.hu

Számos ponton módosultak az elmúlt időszakban az Eximbankra és a MEHIB-re vonatkozó rendeletek. A változások 2015. augusztus 31-ével léptek hatályba, így az Eximbank immár a pénzügyi vállalkozások részére is nyújthat közvetlenül is refinanszírozást.

Tovább olvasom »
eximbank, exportfinanszírozás, lízing, pénzügyi lízing

Új erőre kap a lízingpiac

PP

A lízingpiac évek óta tartó visszaesése egy ideje megállni látszik a szakértők véleménye és az azt alátámasztó statisztikai adatok szerint is. A kedvező tendenciát optimista várakozások szerint a gazdaság élénkülése, a járműpiac bővülése és a kkv-szektor fejlődése tarthatja fenn. Utóbbiban fontos szerepet játszanak a jegybanki és az eximbankos hitelprogramok is, miután tavaly mindkét konstrukció kibővült a lízingfinanszírozással.

Tovább olvasom »
exim, exportfejlesztés, exportfinanszírozás, exportösztönzés, kkv export

Kisokos kezdő exportálóknak

Timár Gigi

Kezdő exportálóként a közelebbi, biztonságosabb piacokkal érdemes kezdeni, de azokból is csak néhánnyal. Amit pedig nem lehet megspórolni, az a jó szakemberek – az export kooperáció szakértői a kkv-k exportlehetőségeit, támogatásait és céljait elemezték.

Tovább olvasom »
eximbank, exportfinanszírozás, kkv finanszírozás, kkv hitelek, kkv hitelezés, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram, támogatott hitel

Pénzbőség kkv-knak?

asalgo

A Növekedési Hitelprogram és az Exportélénkítési Hitelprogram is egy a korábbi kereskedelmi banki gyakorlattól eltérő, állami szabályozókkal alacsony kamatokra beállított hiteltermék. Próbálkozás arra nézve, hogy hogyan érvényesülhet együtt a bankok és az ügyfelek érdeke, kikényszeríthető-e a pénzintézetek felelősségvállalása állami eszközökkel.

Tovább olvasom »
export, exportfinanszírozás, exportösztönzés, gazdasági kiltások, gdp-növekedés, kkv export

Jövőre is száguldhat az export

piacesprofit.hu

A nyugat-európai átlagot meghaladó mértékben növekszik idén és jövőre is a közép-kelet-európai országok bruttó hazai összterméke (GDP), és az export is jobban bővül – áll az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb elemzésében. 2015-ben Európa legjobban teljesítő gazdaságai közé tartozhat a lengyel és a magyar.

Tovább olvasom »
ehp, exportfinanszírozás, finanszírozás

Faktoringra is ad hitelt az EXIM

piacprofit.hu

Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramja (EHP) keretében új exportcélú faktoring refinanszírozással bővíti tovább konstrukcióit. A kereskedelmi bankokon keresztül elérhető konstrukció euró alapú forrást biztosít az exportáló cégeknek.

Tovább olvasom »
exportfinanszírozás, kkv export, külpiaci terjeszkedés

Mire lesz elég Norbi 840 milliója?

piacesprofit.hu

Egyszerre tíz ország piacát támadja le a magyar fitneszpápa, de a szakértő szerint erre nem lesz elég a pénze, és a legnagyobb kihívást az jelenti majd, hogyan lesznek képesek egyszerre megbirkózni a különböző kulturális hátterű piacokkal.

Tovább olvasom »