exportélénkítés

exportélénkítés, kkv export, magyar nemzeti kereskedőház, mnkh

Folytatódik az MNKH Exportakadémia

PP

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) határon túli magyar vállalkozások képzését és átfogó tájékoztatását célzó tréningsorozata újabb állomáshoz érkezett. Ezúttal a kárpátaljai magyar cégek kapnak friss külpiaci információkat és gyakorlati ismereteket az MNKH Exportakadémia keretében. A rendezvény célja, hogy olyan szakmai tudást, kapcsolatrendszert és exportpiaci orientációt biztosítson a résztvevő mintegy félszáz térségbeli magyar vállalkozásnak, melyek aktív szereplőivé válhatnak a több tíz milliárd forint értékű kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Programnak.

Tovább olvasom »
ehp, exim, exportélénkítés

Tovább bővül az Exim hitelprogramja

piacesprofit.hu

Az Exim exportélénkítési hitelprogramjának (EHP) kerete 750 millió euróról 1 milliárdra bővült, és az igények szerint tovább is bővíthető. A két éven túli hitelkeretet azok a kis és közepes cégek vehetik majd igénybe a kereskedelmi bankokon keresztül, amelyek éves árbevétele nem haladja meg a 15 milliárd forintot

Tovább olvasom »
anglia, exportélénkítés, kkv export

“Mega misszió” élénkíti a brit kereskedelmet

piacesprofit.hu

Ötnapos kelet-közép-európai útja befejezéseként Budapestre érkezett a brit kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési államtitkár, Lord Ian Livingston. A Lengyelországot, Szlovákiát, Csehországot és Magyarországot érintő „Mega Mission 2014” üzleti delegáció látogatásának célja, hogy tovább élénkítse a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat az Egyesült Királyság és a régió államai között.

Tovább olvasom »
eximbank, exportélénkítés, kkv export

Még több pénz exportra

piacesprofit.hu

Tovább bővíti exportélénkítési hitelprogramját (ehp) a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank), ezért új, rövid lejáratú hitelterméket vezet be. A fix kamatozású hitelhez 12 pénzintézeten keresztül juthatnak hozzá a cégek.

Tovább olvasom »
exportélénkítés, exportösztönzés, hita

1,2 milliárd euró befektetés,7000 új munkahely

piacesprofit.hu

Az éves költségvetésének közel 133-szorosát hozta be befektetésekben Magyarországra a HITA, azaz a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. Az éves szinten 9 millió euróból gazdálkodó HITA segítségével 2013-ban megvalósult beruházásoknak köszönhetően, ugyanis összesen 1,2 milliárd euró befektetés érkezett az országba, a magyarországi gyártók külpiaci tevékenységének támogatása pedig 420,772 millió euró (1 éven belül várható) exportbővülést eredményezhet. A HITA 2013-as évet záró sajtótájékoztatóján mutatta be december 1-jével kinevezett új elnökét, Berényi Jánost, illetve a szervezet fő tevékenységi körében, azaz a befektetésösztönzés és az exportfejlesztés terén elért 2013-as főbb eredményeit.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, exportélénkítés, mezőgazdaság

Magyar mangalica menni Amerika!

kfarkas

Az Egyesült Államok engedélyezte a magyar tenyésztésű mangalica amerikai importját – mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete, a Budapesti Mangalica Fesztiválon. A magyar agrártárca üdvözölte a hosszú tárgyalások után megszületett döntést, a mangalicatenyésztők egyesülete pedig az állomány jelentős növekedését várja az új lehetőségektől.

Tovább olvasom »
china cham, exportélénkítés, hita

HITA ChinaCham együttműködés

piacesprofit.hu

Partnerségi megállapodást írt alá január 8-án a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara. A HITA és a ChinaCham Hungary szorosan együttműködve kívánja segíteni a magyar és kínai vállalatok közötti kapcsolatok kialakulását és elmélyítését, erősíteni a hazai vállalatok kínai pozíciót és növelni a Magyarországon megvalósuló kínai működő-tőke befektetések számát.

Tovább olvasom »
exportélénkítés, keleti nyitás, kkv export

Irány Kelet! De melyik?

piacesprofit.hu

A magyar kis- és középvállalatok szegmensenként eltérő eséllyel indulhatnak a keleti nyitásban emlegetett négy geopolitikai régió országaiban. A négy világrész meglehetősen különböző termékekre tarthat igényt, így a magyar vállalatoknak alaposan meg kell fontolniuk, merre keressenek új üzleti piacokat. A Piac&Profit összegyűjtötte, mire vevők a különböző régiók.

Tovább olvasom »
export, exportbővítés, exportélénkítés, exportfinanszírozűs, hita, keleti nyitás

Export: belelkesedtek a kkv-k

piacesprofit.hu

A múlt évhez képest nagyot nőtt a külpiacok iránti érdeklődés a magyar kkv-szektorban – derül ki az Export Kooperáció kis- és középvállalkozások körében végzett nem reprezentatív felméréséből. 2011-ben a magyar vállalkozások jellemzően nem érezték magukban a potenciált az exportpiacra lépéshez, míg az idén ősszel már a megkérdezett cégek 50 százaléka deklaráltan tervez a külpiaci nyitással, vagy már korábban is volt export tevékenysége.

Tovább olvasom »