exit

cégeladás, értékesítés, exit, opció, tulajdonrész

Lehet opció az opció?

piacesprofit.hu

Angolszász vállalati modellek mintájára magánvállalatok körében nálunk is egyre jobban elterjedt a vételi opció biztosítása a cég vezetője vagy vezetői számára. Az opció itthoni szabályozása azonban számos olyan adózási buktatót rejt magában, amelyekkel nem árt tisztában lenni opciós programok megalkotásakor.

Tovább olvasom »
befektetés, exit, kockzati tőke, tőkebefektető, üzleti terv

Öt dolog, amit mindenképpen tisztázni kell a befektetővel

piacesprofit.hu

Egy befektetés viszonylag hosszú, általában 3–7 év közötti időszakra szól, s ez alatt minden olyan kérdésre közös választ kell találni, amely a közös tulajdonosi viszony alatt felmerülhet. Van azonban néhány olyan témakör, amit feltétlenül fontos már a befektetés előtt tisztázni. A Széchenyi Tőkealapkezelő blogjának segítségével megmutatjuk az öt legfontosabbat ezek közül.

Tovább olvasom »
befektetőkeresés, exit, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, startup, startup verseny

Oszkó: nem hírnév, befektetés kell a fejlődéshez

Timár Gigi

Az elmúlt évek mesterséges táplálása miatt túlburjánzott itthon a startup világ – mondja Oszkó Péter az OXO Labs akcelerátor vezetője. Most az a kérdés, a Jeremie után az ökoszisztéma fejlődésére és tisztulására lesz-e finanszírozási képesség. A startup celebség önmagában még nem siker – a pénz az – véli a szakember.

Tovább olvasom »
cégátalakítás, cégutódlás, exit, generációváltás, szervezetátalakítás

Növekedés? Az már a múlt

Timár Gigi

25 év után, amikor a hazai cégek a növekedésre koncentráltak leginkább, természetes módon eljön a cégátstrukturálás időszaka. A sikeres vállalkozásoknál portfóliótisztításra, a következő generáció belépésére vagy éppen egy jól megszervezett exitre készülnek. Erre azonban lelkileg is készen kell állni.

Tovább olvasom »
cégeladás, cégértékelés, exit, fúzió, jeremie, kockázati tőke

Hat tévhit a cégeladásról

piacesprofit.hu

Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy befektetőt keresünk: a további növekedés, terjeszkedés, vagy a tulajdonos egyszerűen nem akarja már tovább irányítani a céget. Sokan azonban csak a folyamat során szembesülnek olyan alapvető tényezőkkel, amelyekre jobb lett volna időben és körültekintően felkészülni

Tovább olvasom »
cégeladás, cégértékesítés, exit, generációváltás, kockázati tőke, stratégiai befektető

Fel kell öltöztetni a menyasszonyt a jó üzlethez

kfarkas

Több száz eladó ígéretes magyar cég jelenhet meg az elkövetkező időszakban a piacon, ami az eladási ár csökkenéséhez is vezethet. De vannak jelek, ami miatt mégis megérheti az elkövetkező időszakban piacra dobni a cégünket – véli Horgos Lénárd, a HVCA elnökségi tagja.

Tovább olvasom »
exit, kockázati tőke, stratégiai befektető

Most lesz érdemes eladni a céget

piacesprofit.hu

Az EVCA (Európai Kockázati- és Magántőke Egyesület) legfrissebb statisztikája szerint 2014-ben összesen 1,47 milliárd euró tőke áramlott a közép-kelet-európai régió magántőke alapjaiba – több mint háromszor annyi, mint 2013-ban – melynek legnagyobb része, 80%-a ún. buyout alapokhoz került. A tőkeáramlás is egyértelműen azt mutatja, hogy a magántőke alapok is cégfelvásárlásokat terveznek az elkövetkező időkben, melyhez vélhetően már most megkezdik a potenciális célpontok, vállalkozások feltérképezését, beazonosítását.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, európa, exit, finanszírozás, kkv finanszírozás, startup, versenyképesség

Több pénzből az európai startupok is hasítanak

piacesprofit.hu

Jelentősen erősödött az európai startupok piaci jelenléte, elsősorban a finanszírozás-bővülésnek köszönhetően. A piaci erősödéshez hozzájárult még néhány látványos exit illetve az, hogy ma a digitális gazdaság hősei az üzleti szféra ikonjai a startup cégek – derül ki a a Roland Berger friss tanulmányából.

Tovább olvasom »
befektető, exit, finanszírozás, jeremie, jeremie III, jeremie IV, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, startup, tőkebevonás

Pénzszűke jön a bőség után?

kfarkas

Tőkekínálati forradalmat indított el a az év végén kifutó Jeremie-program Magyarországon, igaz, még tavasszal is úgy tűnt, hogy jelentős összeg ragad bent a Jeremie-pénzeket kezelő alapoknál. Most van rá esély, hogy mégis majdnem minden forintnak sikerül megtalálni a helyét. Azonban kérdéses, hogy lesz-e és ha igen, milyen formában folytatása a magyar startup világot felpörgető programnak. Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO üzletágvezető partnere szerint igény, az lenne rá.

Tovább olvasom »
exit, felvásárlás, kockázati tőke, szakmai befektető

Ősszel kelendőbbek a cégek

piacesprofit.hu

Az idei első negyedévben világszerte 1513 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre, összesen 133 milliárd dollár értékben. A piac teljesítménye az előző év hasonló időszakához képest volumenben 19, míg összértékben 12 százalékkal marad el – közölte a BDO Magyarország.

Tovább olvasom »
exit, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, tőkebevonás

Így búcsúzzunk szépen

asalgo

A kockázati befektető néhány év után a legjobb cégből is kiszáll, hiszen ez volt a befektetés célja. Íme néhány példa, hogyan valósulhat meg az exit, illetve néhány gyakorlati tanács, mire figyeljünk, miként szerződjünk a befektetővel úgy, hogy az ne akadályozza a majdani továbblépést.

Tovább olvasom »