exim

exim, exportálás, kkv finanszírozás, Magyar Lízingszövetség

Lendületet kaphat a magyar export

piacesprofit.hu

A magyar export fejlődése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIM) és a Magyar Lízingszövetség kilenc tagvállalata csütörtökön a magyar lízingszakma éves konferenciáján, a Balatonfüreden rendezett Lízing Szakmai Napokon.

Tovább olvasom »
déli nyitás, ehp, exim, exportfinanszírozás, keleti nyitás, kkv export, külgazdaság, külpiacra lépés, PP konferencia

Ki segíthet exportálni?

piacesprofit.hu

Az Európán kívüli területekre koncentrál továbbra is a kormányzati exporttámogatási politika. De hova és mivel fordulhatnak a külpiacra lépést tervező kkv-k? A minisztérium és az EXIM szakemberei foglalták össze a Piac & Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
agrár, agrárhitel, agrárium, exim, mezőgazdasági biztosítás, nhp, növekedési hitelprogram, uniós források

Bőven megy a pénz az agráriumba

kfarkas

Bizakodóbbak a magyar agrárcégek, többen érzik úgy, hogy az NHP, az EXIM és az MFB hitelprogramjainak hatására javult a finanszírozási helyzetük. De az ágazat problémái nincsenek megoldva: alacsony a biztosított területek aránya, és emiatt a vállalkozások árbevétele erősen kitett a szélsőséges időjárásnak.

Tovább olvasom »
exim, exportfejlesztés, exportfinanszírozás, exportösztönzés, kkv export

Kisokos kezdő exportálóknak

Timár Gigi

Kezdő exportálóként a közelebbi, biztonságosabb piacokkal érdemes kezdeni, de azokból is csak néhánnyal. Amit pedig nem lehet megspórolni, az a jó szakemberek – az export kooperáció szakértői a kkv-k exportlehetőségeit, támogatásait és céljait elemezték.

Tovább olvasom »
exim, exportösztönzés, gazdaságpolitika

Vezércsere az Eximnél

piacesprofit.hu

Január elejétől Urbán Zoltán, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. jelenlegi vezérigazgatója veszi át az Exim Bank irányítását. Az új vezérigazgató karrierjét vezető külgazdasági, nemzetközi pénz- és tőkepiaci, valamint tanácsadói pozíciókban kezdte.

Tovább olvasom »
ehp, exim, exportélénkítés

Tovább bővül az Exim hitelprogramja

piacesprofit.hu

Az Exim exportélénkítési hitelprogramjának (EHP) kerete 750 millió euróról 1 milliárdra bővült, és az igények szerint tovább is bővíthető. A két éven túli hitelkeretet azok a kis és közepes cégek vehetik majd igénybe a kereskedelmi bankokon keresztül, amelyek éves árbevétele nem haladja meg a 15 milliárd forintot

Tovább olvasom »