éves beszámoló

éves beszámoló, irfs, jogszabály változás

IRFS: megérné?

piacesprofit.hu

Jelentős könnyebbséget hozhatna a nemzetközi hátterű társaságoknak az IRFS-szabvány szerinti elszámolásra való áttérés: de nem mindenkinek válik ez lehetségessé. A BDO Magyarország segítségével bemutatjuk, hogy kik, milyen feltételek mellett választhatják, illetve kiknek kötelező választaniuk ezen beszámolási formát.

Tovább olvasom »
éves beszámoló, jogi kisokos, számvitel

Közeledik az igazság pillanata a cégeknél

piacesprofit.hu

Közeledik a májusi hónap utolsó napja, amely egyben az utolsó nap minden olyan gazdasági társaság számára, amelynek az üzleti éve megegyezik a naptári évvel, hogy az előző évre vonatkozó éves beszámolóját elfogadja és benyújtsa az Igazságügyi Minisztériumhoz.

Tovább olvasom »
éves beszámoló, könyvelő, könyvvizsgáló

Miért célszerű könyvvizsgálóhoz fordulnunk?

asalgo

Köztudott, hogy az adóévet a beszámoló készítésével zárjuk le, a beszámolót pedig, amennyiben a törvény ezt számunkra előírja, könyvvizsgálóval kell ellenjegyeztetni. A könyvvizsgálóval szerződést legalább az adóév december 31-éig kell megkötnünk. Íme néhány tipp, mire figyeljünk.

Tovább olvasom »
adózás 2014, éves beszámoló, társasági adó

Lassan a beszámoló készítése is sürgetővé válik

piacesprofit.hu

Bár a cégvezetők számára a május 31-i dátumról főképpen a társasági adóbevallások benyújtásának határideje jut eszébe, legalább ennyire fontos, és mulasztásának következményeit tekintve is meghatározó jelentőségű, hogy az éves beszámoló közzétételére és letétbe helyezésére vonatkozó határidő is ekkor jár le.

Tovább olvasom »
éves beszámoló, leltár, számvitel

A leltár, és ami mögötte van

piacesprofit.hu

Ismét itt a beszámoló készítésének szezonja! Ehhez kapcsolódóan egy sokszor rosszul értelmezett, vagy néha elfelejtett témát is érdemes átfutni: a számviteli törvény által előírt leltározást, azaz a mérleg leltárral való alátámasztását.

Tovább olvasom »
adminisztráció, éves beszámoló, könyvelési tanácsok

Olcsóbb, egyszerűbb és még a NAV se tud belekötni

piacesprofit.hu

Adótanácsadó szakértőnk szerint az ügyvezetés gyakran teljesen kivonul a könyvelésből, azt gondolván, hogy ez kizárólag a könyvelők, könyvelőiroda területe. Az efféle gondolatnak is csak a fele igaz! Például csak a cégvezetés dönthet, hogy egyszerűbb és olcsóbb beszámolói formát választ a cégnek.

Tovább olvasom »