év végi zárás

adózási határidő, év végi zárás, eva, feltöltési kötelezettség, határidő, innovációs járulék, társasági adó

Feltöltés indul!

piacesprofit.hu

Közeledik az év vége, ami a számos egyéb teendő – a karácsonyi kampányok, szabadságolások és sok más mellett – az adók feltöltési kötelezettségét is jelenti, amit december 20-ig kell teljesíteni. A társasági adó esetében erre a legtöbb vállalakozás szerencsére már tudatosan, előre készül. De nem ez az egyetlen adónem, amely esetén készülni kell a feltöltési kötelezettségre.

Tovább olvasom »
adófelajánlás, adókedvezmény, év végi zárás, társasági adó

Még nem késő rendelkezni a társasági adóról

piacesprofit.hu

A tavasz nem a rügyfakadást jelenti a vállalkozásoknál, hanem a május közeledtével egyre sürgetőbbé válik az éves társasági adó bevallásának elkészítése is. Érdemes átgondolni milyen kedvezményeket vehetünk igénybe és azt se feledjük el, hogy még nem késő felajánlani adónk egy részét sem.

Tovább olvasom »
év végi zárás, könyvelés, leltár, számvitel

Pénzügyi zárás: drága, melós és még veszélyes is

piacesprofit.hu

Szívesen csökkentenék a pénzügyi zárásra fordított idő és munka mennyiségét a magyar vállalkozások – derül ki az LLP Hungary legfrissebb felméréséből. A kutatás arra is rávilágított, hogy még a tőkeerősebb hazai cégek ötöde is Excel-táblák segítségével vagy manuálisan végzi a pénzügyi zárásokat. A megkérdezett vállalkozások felénél pedig 4-10 ember munkáját is igénybe veheti a zárás lebonyolítása, ami a tetemes munkaidő-ráfordításon kívül jelentős hibakockázatot is rejt.

Tovább olvasom »
adózás, év végi zárás, transzferár

Itt az ideje megállapodni a NAV-al

piacesprofit.hu

Sok vállalat évenként köti újra szerződéseit, így a következő évre kötött szerződésekre, mint jövőbeli ügyletekre megnyílik lehetőség hogy megállapodjanak az adóhivatallal, mellyel a vállalat jelentősen csökkentheti transzferár-kockázatait.

Tovább olvasom »