eurózóna

eurózóna, gazdasági kilátások, olaszország

Euró: beszállni könnyű, kiszállni nehéz

PP/MTI

A hét eleji mozgolódást követően konszolidálódni látszik a helyzet a kötvénypiacokon. Csökkenő mértékben, de továbbra is a biztonságosabb fundamentumok felé fordulnak a nemzetközi befektetők – ismertette Horváth István, a Sberbank Treasury vezetője. Az USA és a német államkötvények mellett a hagyományos menekülőeszközök, az arany és az olaj a kedveltek most a piacon.

Tovább olvasom »
előrejelzés, eu, euró, eurózóna, gdp

Várakozásokon felüli a növekedés az eurozónában

piacesprofit.hu

Az Európai Unióban és az euróövezetben a gazdasági növekedés üteme 2017-ben felülmúlta a várakozásokat, 2,4 százalékkal tízéves csúcsot ért el. A fellendülés az új kockázatok ellenére is folytatódik, 2018-ban várhatóan erős, 2,3 százalékos marad – közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa.

Tovább olvasom »
bulgária, euró, eurózóna

Jön a bolgár euró?

piacesprofit.hu

Bulgária lesz az eurózóna huszadik országa, de nem szabad elsietni a folyamatot, ami ehhez vezet – mondta Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa pénteken.

Tovább olvasom »
automatizáció, befektetés, eurózóna, kiberbiztonság, robotika

Három vonzó befektetési terület

piacesprofit.hu

Bár a nagy jegybankok egy része már megindult a kamatemelés irányába, itthon még jó darabig fennmaradhat az alacsony kamatkörnyezet. Vannak azonban kiugró hozampotenciált rejtő befektetési sztorik, amelyeket érdemes kiemelt előnyben részesíteni 2018-ban – jelzi a K&H Alapkezelő.

Tovább olvasom »
európai unió, eurózóna, gazdasági kilátások

Közös pénzügyminisztere lehet az eurózónának

PP/MTI

Közös gazdasági és pénzügyminiszteri posztot, illetve valutaalapot kell létrehoznia az Európai Uniónak a belső piac megerősítése, az integráció mélyítése érdekében – jelentette ki szerdai évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, görög válság

Újra saját lábán állhat Görögország

piacesprofit.hu

A görög hitelválság rendszeresen visszatérő téma a pénzpiacokon, de a leginkább abban az összefüggésben, hogy a görög pénzügyi problémahalmaz mennyire veszélyes Európa pénzügyi stabilitására. De mostanra mintha kitisztult volna az ég Athén felett, és három évvel – meg egy segélycsomaggal – a legutóbbi kötvénypiaci próbálkozása után Görögország ismét arra készül, hogy új államkötvényeket bocsásson ki.

Tovább olvasom »
eurózóna, gazdasági kilátások, görög válság

Van akit tényleg megmentett a mentőöv

piacesprofit.hu

Miután a görög válság kapcsán ismét központi témává váltak a pénzügyi mentőcsomagok, a PwC közgazdászai felmérték, hogyan teljesítenek az eurózóna mentőövet kapott gazdaságai: Ciprus, Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország.

Tovább olvasom »