eurostat

budapest, európai unió, eurostat, turizmus, vendégéjszaka

Egyre jobb az utazási kedv az EU-ban

PP/MTI

Az Európai Unió tagországainak szálláshelyein töltött vendégéjszakák száma 2017-ben tovább nőtt, meghaladta a 3,2 milliárdot, ami 5,1 százalékos emelkedés 2016-hoz képest – közölte az Eurostat szerdán.

Tovább olvasom »
egészség, egészségbiztosítás, egészséges életmód, egészségipar, eurostat, várható élettartam

Sokat költünk az egészségre, mégse jó a helyzet

piacesprofit.hu

Az Egészségügyi Világnapon gyakorta kerül szóba, hogy a lakosság egészségügyi állapota nem túl jó, a magyarok pedig egyre többet költenek egészségükre. Kórházra évi 30 ezer forintot, egészségügyi kiadásokra pedig havi 10 ezer forintot fordítunk fejenként. Mivel az állami rendszerrel sokan nem elégedettek, folyamatosan nő a kereslet a magánegészségügyi intézmények szolgáltatásai iránt. Ezzel párhuzamosan megfigyelhető az is, hogy a gyógyulásukhoz szükséges forrásokat egyre többen biztosítások segítségével teremtik elő.

Tovább olvasom »
élelmiszerár, európai unió, eurostat, fogyasztói árak

Van, ami Magyarországon a legolcsóbb Európában

piacprofit.hu

Magyarország a negyedik legolcsóbb európai uniós ország volt tavaly az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak az adatai szerint. Az élelmiszerek csak Bulgáriában, Romániában és Lengyelországban drágábbak, de az alkoholos italok és dohánytermékek az unió valamennyi országában többe kerülnek, mint nálunk, s ruházati cikket is csak Bulgáriában lehet kevesebbért megvásárolni mint Magyarországon az uniós statisztikusok szerint.

Tovább olvasom »
eu, eurostat, magyarország, régió

Gazdagok és szegények: hol van Magyarország?

piacprofit.hu

Az Eurostat frissen ismertetett jelentése szerint 2007-ben a bulgáriai Severozapaden volt a legszegényebb régió az unióban, míg a leggazdagabb változatlanul Belső-London volt. A húsz legszegényebb régió között csak bolgár, román, lengyel és magyar régiókat találunk, a cseh és a szlovák főváros régiója ugyanakkor a húsz leggazdagabb között szerepel.

Tovább olvasom »
eurostat, imf, válság

Mit hoz a jövő?

PP/MTI

A gazdaságban mutatkozó fellendülés ellenére jövőre tovább fog növekedni a munkanélküliség világszerte, sőt a fejlettebb államokban még akár 2011-ben is – közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója egy görög lapnak adott interjúban. Az EU statisztikái alapján azonban a szakértők úgy vélik, hogy az eurózónában elindulhat a fellendülés a harmadik negyedévben.

Tovább olvasom »
eu, eurostat, gdp

Kik a leggazdagabbak és a legszegényebbek az EU-ban?

piacprofit.hu

Az Eurostat legfrissebb jelentése szerint továbbra is jelentős különbségek mutatkoznak az egyes tagállamok nemzeti jövedelmei között. A 2008-as adatok szerint a „leggazdagabb” Luxemburg, ahol az uniós átlag két és félszerese az egy főre jutó GDP, a lista másik végén pedig Bulgáriát találjuk, ott az egy főre eső nemzeti jövedelem az uniós átlag 40 százaléka. A hazai mutató az uniós átlag 63 százalékán állt tavaly.

Tovább olvasom »
eu, eurostat, infláció

Nem biztos, hogy pozitív: zéró infláció májusban

MTI

A tizenkét havi infláció 0 százalékos volt ebben a hónapban, közölték az EU statisztikai hivatalának előzetes becslésként. Ilyen először fordult elő a térség történetében. Az elemzők átlagosan 0,2 százalékos tizenkét havi inflációra számítottak. A részletes adatokat június közepén adják majd közre.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor