eu-pályázatok

eu-pályázatok, EU-s források, innováció, kockázati befektetés, uniós források

Kockázati befektetővé válna az EU

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság a 2021 és 2027 közötti időszakra 100 milliárd eurót javasol kutatásra és innovációra fordítani – jelentette be az Európai Bizottság munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős biztosa. Az előző időszakban a program költségvetése a 80 milliárd eurót közelítette.

Tovább olvasom »
eu-pályázatok, eu-s pályázatok, kkv pályázat, uniós forrás

Csúcson az EU-s pályázatok – még mindig sok a buktató

piacesprofit.hu

Az idei évre jogosan alkalmazható a pályázati csúcsszezon elnevezés: a kormányzat hivatalos pályázati keresőoldalán jelenleg is több mint 800 milliárd forint értékű nyitott uniós pályázat található. A BDO Magyarország audit üzletágának tapasztalatai szerint a pályázó cégek gyakorlatlanságából fakadó számos problémát tetézi az a trend is, hogy a kiírások egyre több bürokratikus előírást tartalmaznak.

Tovább olvasom »
ciklus, eu-pályázatok, ginop, kkv, mfb pontok, pályázatok, pénzszórás, uniós források, vekop

Indulhat a versenyfutás!

piacesprofit.hu

Magyarország a 2014–2020-as pénzügyi ciklusban messze megelőzte a többi EU-tagállamot az uniós pályázatok gyors kiírásában – március 31-ig mindegyik megjelent – és a források időarányos lekötésében. A nyerteseknek most már a vállalt fejlesztések minél gyorsabb végrehajtására kell törekedniük, a még pályázni szándékozóknak pedig lassan el kell felejteniük az „ajándékpénzt”. Az utolsó szakaszban előtérbe kerültek a hitellel, kockázati tőkével és garanciával kombinált pénzügyi eszközök.

Tovább olvasom »
egyéni vállalkozó, eu, eu-pályázatok, európai unió, ginop, mikrovállalkozás, széchenyi 2020

8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével

piacesprofit.hu

Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.

Tovább olvasom »
eu források, eu pénzek, eu-pályázatok, innováció, k+f pályázatok, kkv

EU pénzek tartják életben a hazai innovációt

PP/MTI

Több mint 140 millió eurót (42 milliárd forint) nyertek el magyar intézmények, vállalkozások az Európai Unió kutatási, fejlesztési és innovációs, Horizont 2020 (H2020) programjában – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az MTI-vel pénteken.

Tovább olvasom »
eu-pályázatok, ginop, kkv, kkv források, uniós források

Ez a 12 EU-pályázat nyílik meg májusban

piacesprofit.hu

A hónapban összesen 12 európai uniós kiírásnál kezdhetik meg támogatási kérelmeik beadását a pályázók a vallalkozokforuma.hu saját összesítése szerint. A hazai kis- és középvállalkozások számára a 6,5 milliárd forint keretösszegű „Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása” című pályázat lehet a legérdekesebb.

Tovább olvasom »
eu-pályázatok, kkv, kkv finanszírozás, kkv pályázat, kkv pályázatok, kockázati tőke bevonás, visszatérítendő támogatás

Nehéz sorsa lesz 2020 után a pályázatokból élő cégeknek

piacesprofit.hu

Az Európai Unió 2020 után átalakítja pályázati rendszerét, aminek eredményeként a következő évtizedtől a vállalkozások a korábbinál jóval kevesebb vissza nem térítendő EU-s forrásokhoz juthatnak hozzá. Ez azt jelenti, hogy a pályázati forrásokra nagymértékben támaszkodó magyar kkv szektornak még ebben a költségvetési ciklusban fel kell készülnie a változásokra – olvasható Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt. honlapján.

Tovább olvasom »
beruházások, eu-pályázatok, kkv-pályázatok, uniós források, uniós pénzek

Az uniós pénzekre ácsingóznak

piacesprofit.hu

A hazai kkv-k jelentős része előbbre hozná beruházásait, amennyiben rövid időn belül elérhetővé válnának az uniós források. A jelenlegi pályázati kiírások mellett a cégek közel fele tartja reálisnak uniós támogatás elnyerését – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »