etikus működés

etikus működés, etikus üzlet, innováció, üzleti etikai díj

Húzóerő az innováció

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Bármibe vágjanak bele, legyen az a cég életében a legapróbb lépés, egy napi rutinfeladat, a tisztességes hozzáállás alapvető elvárás. Etikusság oda és vissza, ez lenne az optimális üzleti rendszer a Geochem Kft. ügyvezetője szerint. Ebből egy jottányit sem enged, különösen mivel szerinte ez a záloga a fizetőképes keresletet jelentő exportpiacra-jutásnak.

Tovább olvasom »
etikus működés, felelős vállalat, hitelezés

A bank is lehet felelős

Sebők Orsolya

Most úgy tűnik, a bankok felelősebbek, az ügyfelek óvatosabbak, a szabályozó körültekintőbb. Kérdés, hogy azért, mert még élesen él mindenkiben a válság emléke, vagy mert valójában a szereplők – hatóság, bank és ügyfél – értékrendje és elvárása változott meg gyökeresen. Hosszú távon másképpen nem is remélhetünk eredményt.

Tovább olvasom »
etikus működés, felelős vállalatok, fenntarthatósági jelentés

A felelős vállalatoké a jövő

piacesprofit.hu

Növekszik a társadalmi és gazdasági fejlődésért stratégiai megoldásokat megvalósító közép-európai vállalatok száma és egy 2017-ben életbe lépő EU-s előírás szerint a nem pénzügyi és diverzitási jelentések súlya is – derül ki a Deloitte közép-európai CSR-vezetők körében végzett felméréséből.

Tovább olvasom »
etikus működés, kiadók, mádia

Önszabályozó lesz a média

piacesprofit.hu

Korrektor néven indul el az új média-önszabályozási rendszer, amelynek célja, hogy a csatlakozó szervezetek betartsák az etikus újságírás szabályait és azokért a nyilvánosság előtt feleljenek. A Főszerkesztők Fóruma kezdeményezésére létrejött Korrektor mögött széleskörű szakmai összefogás áll, így többek között a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) is az alapítók közé tartozik. Az etikai kódex 2012-es elfogadása után ez a következő nagy lépés a minőségi sajtó felelős, transzparens és számonkérhető működése felé.

Tovább olvasom »
etikus működés, etikus üzlet, felelős vállalkozás

Ahol a bicikli nem hobbi

Timár Gigi

A fogyasztói igények kielégítése mellett munkát és öngondoskodást teremt egy hátrányos helyzetű kistérségben, sőt még a közlekedés biztonságát is növeli a Re-Cikli kerékpárjavító műhelye.

Tovább olvasom »
etikus cég, etikus működés

Adnak is, kapnak is

Timár Gigi

Az egyetlen megoldás egy felelős vállalkozás számára, ha önfenntartóvá válik. Mert bármilyen szép a cél, és fontos a vállalt misszió, ehhez eredményesen működnie is kell – vélik az újrahasznosított farmerral foglalkozó Réthy Fashion alapítói.

Tovább olvasom »
etikus cég, etikus kapitalizmus, etikus működés, üzleti etika

Lelépnek az alkalmazottak az etikátlan cégektől

piacesprofit.hu

Rosszabbodott a vállalati etika állapota az előző évhez képest egy friss kutatás szerint. A közérdek, a munkáltatók érdeke valamint a személyes érdekek közti konfliktusuk általában a pénzügyi eredmények közlésével, adókötelezettség értékelésével valamint közbeszerzési szerződések feltételeivel és eljárásaival voltak kapcsolatosak és sokszor felmondáshoz vezettek.

Tovább olvasom »
etikus működés, felelős vállalat

Mások szenvednek a cipőnkért

piacesprofit.hu

Embertelen körülmények között dolgoznak a tímárműhelyekben a munkások a fejlődő országokban. A vegyszerek miatt halálos betegségek fenyegetik őket, ám egy cipő árának mindössze két százalékát kapják meg bérként. Európai szintű kampány indult az etikus cipőiparért, amelyben a szervezők azt kérik, váltsunk cipőt.

Tovább olvasom »
diszkrimináció, egyenlő bánásmód, esélyegyenlőség, etikus működés, munkahelyi diszkrimináció, női munkavállalók

Jogsértés pultoslányt keresni

piacesprofit.hu

Kereskedők ellen a kiszolgálás megtagadása miatt érkezik sok panasz, a cégek ellen viszont a bizonyos tulajdonságaik miatt fel nem vett munkavállalók kérnek segítséget az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálatai szerint. Csak igen speciális helyzetekben megszabható az állásra felvehetők neme és életkora, ezért bár bevett gyakorlat, mégis jogszabálysértő egy pultosmunkát csakis nők számára meghirdetni.

Tovább olvasom »
csr, etikus működés, felelős vállalat

„Válasszunk jó ügyet!”

Sebők Orsolya

A részvényesi szemlélet már nem elég a 21. században, az érintettek érdekeit – a munkavállaló családját, a várost, a társadalmat vagy akár a bioszférát – is szem előtt kell tartania egy vállalat vezetőjének, amikor döntéseket hoz. A tágabb kontextusban gondolkozó, napi gyakorlatban is érvényesített filozófiát nevezik a cégek társadalmi felelősségvállalásának. Ez nemcsak filantrópia, hanem céges önérdek is.

Tovább olvasom »