etika

etika, filmajánló, innováció, steve jobs, üzleti etika

Húzós Steve Jobs bűnlajstroma

Kriston László

Gerinctelen opportunista, aki jól építette fel imázsát, vagy technológiai messiás és inspiratív vállalkozói példakép? A Steve Jobs: The Man in the Machine című dokumentumfilmmel az Oscar-díjas Alex Gibney az előbbi olvasat felé tendál.

Tovább olvasom »
egészségügy, etika, fintech, fosszilis energiahordozók, jövő, megújuló energia, rák, szilícium-völgy, technológiai fejlesztés

Negyvenes kamaszok, okos cégek – ez vár ránk

Kriston László

Azok a cégek, melyek nem okos megoldásokban utaznak, kihalnak Brett King futurológus jóslata szerint. 2025-re a fosszilis erőművek túl drágák lesznek a megújulókkal szemben. És ebben az évszázadban 100 év felé nyújtják tudósok az emberi életöltőt. Márpedig ha 130 évig élünk, 40-50 évesen még kamaszként kísérletezgetünk, ettől pedig jócskán átalakul a társadalom. A brit jövőkutató előadását a CIB Bank szakmai rendezvényén hallgattuk meg.

Tovább olvasom »
együttműködés, etika, fenntartható fejlődés, közösségi

Társbérlet önkéntesen

piacesprofit.hu

Nyugat-Európában és Amerikában a co-housing (azaz „együttlakás”, vagy „közösségi lakóhely”) közismert fogalom és terjedőben lévő gyakorlat, Magyarországon kevesen ismerik a lakhatás e formáját. Pedig nálunk is lenne igény közösségi létformát biztosító lakókörnyezetre; ráadásul az együttlakás alternatív megoldást jelent(ene) számos hazai lakhatási problémára.

Tovább olvasom »
díj, elismerés, etika, felelős vállalat, fenntarthatósági csúcs, üed2014, üzleti etikai díj

Jubileumi elismerés: 15. alkalommal kaptak díjat az üzleti etika zászlóvivői

piacesprofit.hu

A független, üzleti szereplők által nem befolyásolható Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen az eddigi ötvenöt díjazott mellett újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az elismerést. A november 19-én este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálára ez évben is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően került sor, nem véletlenül: ez is kiemeli az üzleti etika és a fenntartható fejlődés szoros kapcsolatát.

Tovább olvasom »
etika, média, társadalmi felelősségvállalás

Íme, a Média a társadalomért idei díjazottjai

piacesprofit.hu

Sívó Júlia és Surányi z. András (szabadúszó filmkészítők), Altbäcker Zsuzsanna (Duna Televízió) és Krug Emília (168 Óra) kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) „Média a Társadalomért” díját. Az elismeréseket február 6-án, ünnepi fogadáson adták át a Brit Nagykövetségen.

Tovább olvasom »
díj, etika, felelős vállalat, fenntarthatósági csúcs, üed2012, üzleti etikai díj

Elismerték az etikus cégeket

piacesprofit.hu

Az eddigi negyvenöt díjazott mellett november 21-én este újabb öt magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az Üzleti Etikai Díjat, amelyet a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálán vettek át. Az elismerés átadására ez évben is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően került sor.

Tovább olvasom »
etika, üed2012, üzleti etikai díj

Vannak etikus cégek?

PP

Ma is akad számos vezető, vállalkozó, aki úgy irányítja cégét, hogy közben felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért. Válsághelyzetekben szerepük, példamutatásuk egyre fontosabbá válik.

Tovább olvasom »