erzsébet utalvány

adómentes, adózás 2018, ajándékutalvány, cafeteria, diákhitel, erzsébet utalvány, lakáscélú támogatás, munkahelyi egészség, Széchenyi Pihenőkártya

Itt vannak a részletek a cafeteria változásairól

piacesprofit.hu

Az adómentes juttatások idén is meglévő elemei közé jövőre bekerül a diákhitel-törlesztés támogatása is. Jelentősen kedvezőbbé válnak a lakhatási támogatás feltételei, és az egészségügyi hozzájárulás 2,5 százalékos csökkentése miatt jövőre egy sor népszerű cafeteria-elem esetében nagyobb összegű támogatást kaphatnak majd a munkavállalók. A végleges feltételek ismeretében a munkáltatóknak még decemberben célszerű összeállítaniuk jövő évi cafeteria-rendszerüket, amelynek ismeretében az alkalmazottak január közepéig nyilatkozhatnak, milyen juttatásokban kívánnak részesülni 2018 folyamán.

Tovább olvasom »
cafeteria, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, kkv, szép kártya

Ha így megy tovább, nem lesz cafeteria

piacesprofit.hu

Történelmi mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya. A következő egy év során a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Az adótörvények változása következtében a pénzjuttatás felkerült a dobogó legfelső fokára az Erzsébet-utalvány mellé, amelyet a közlekedési költségtérítés és a SZÉP Kártya követ.

Tovább olvasom »
cafeteria, erzsébet utalvány, jogi eset

Milliárdokat buktunk az Erzsébet utalványon

PP/MTI

Mintegy 23 millió eurós (több mint hétmilliárd forintos) kártérítést ítélt meg a Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központja (ICSID) az Edenred francia utalvány-kibocsátó cégnek, amely az étkezési és szabadidő-utalványok rendszerének átszervezése miatt indított eljárást a magyar állam ellen – jelentette hét végén a globenewswire.com internetes oldal a francia cég közleménye alapján.

Tovább olvasom »
adómentes juttatás, adózás, adózás 2017, béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, lakhatási támogatás, szép kártya

Ilyen lesz a cafeteria 2017-ben

piacesprofit.hu

Az Országgyűlés az új adótörvényekkel egyetemben elfogadta a 2017-re vonatkozó új cafeteriaszabályokat is. Fata László cafeteriaszakértő segítségével megnéztük, hogy jövőre milyen szabályok szerint tervezhetjük a juttatásokat.

Tovább olvasom »
cafeteria, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, európai bíróság, jogi kisokos, szép kártya

Perelhetnének a cégek a SZÉP kártya miatt

Sebők Orsolya

Alaposan átalakította a kormányzat a 2017-es cafeteriarendszert, miután az Európai Bíróság 2016. február 23-án született ítéletében Magyarországot kötelezettségszegési eljárás keretében elmarasztalta az Erzsébet utalvány és a SZÉP kártya kibocsájtási feltételei miatt. Az Erzsébet utalványt átszabták, a SZÉP kártyához viszont még nem nyúlt a kormány, pedig számos kkv-t érinthet a kérdés.

Tovább olvasom »
adózás, cafeteria, erzsébet utalvány, kiskereskedelem

Nem fog hiányozni az Erzsébet-utalvány?

PP/MTI

Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely szerint a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.

Tovább olvasom »
adóemelés, adómentes juttatás, adómentes juttatások, béren kívüli juttatás, cafeteria 2017, erzsébet utalvány, szép kártya

Ez az ára a készpénzesített cafeteriának

Sebők Orsolya

A brüsszeli ítélet mögé bújva a kormány jól átszabta a 2017-es cafeteria-rendszert. Az adómentesen adható juttatások köre marad, a kedvezményesen adható elemek köre jelentősen szűkül, és – a Szép-kártyát leszámítva – az eddig 34,51%-kal adózó elemek után jövőre 49,98%-ot fizet a munkáltató. A részleteket illetően azonban még vannak kérdőjelek.

Tovább olvasom »