érzékeny adat

adatfeldolgozás, adatkezelés, adatvédelem, érzékeny adat, jogi kisokos, jogszabályváltozás, uniós szabályozás

Szigorúbban fogja az EU a cégeket

Timár Gigi

2018 májusában lép hatályba az új adatvédelmi rendelet. Talán korainak tűnik most foglalkozni vele, valójában viszont bőven van mire felkészülniük a cégeknek. Súlyosabb szankciók, több adminisztráció jön vele.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, adatvédelem, érzékeny adat

Öt lépés, amellyel megúszhatja az adatvédelmi bírságot

piacesprofit.hu

Márciusban az Európai Parlament elsöprő többséggel megszavazta az EU általános adatvédelmi rendelettervezetét. Ez az előírás kiterjed minden olyan cégre, amely európai állampolgár adatait dolgozza fel, függetlenül attól, hol, melyik országban történik mindez. Összeszedtünk 5 lépést, amellyel vállalkozása adatvédelme erősebb, adatkezelése biztonságosabb lesz.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, érzékeny adat, hardwer

Óriásprojektet nyert Magyarország

MTI

“Magyarország egyik legkiemelkedőbb, huszonegyedik századi projektjét jelentjük ma be” – mondta Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter a Budapesten létesítendő, Európa legnagyobb adatátviteli kapacitással rendelkező adatközpontja, a [email protected] projekt pénteki bemutató sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »
adat, adatbiztonság, érzékeny adat, távmunka

Teljes automatizálás, emberekkel

piacesprofit.hu

Jelentősen csökkenthető az adatfeldolgozási munkákra fordított idő és költség egy a komputerintelligenciát és a humán erőforrást összekapcsoló rendszerben. A crowdsourcing előnyeit most a becslések szerint egy éves csúszásban lévő népszámlálási adatfeldolgozás példáján szemléltetjük.

Tovább olvasom »
adat, érzékeny adat, üzleti intelligencia

Adattengerből üzleti előny

Timár Gigi

A rendszerezetlen adattömegek összekapcsolásából nyerhető információk olyan üzleti előnyt biztosíthatnak, amiről a kkv-k sem mondhatnak le. Az üzleti intelligencia használata és a ráépülő elemző megközelítés a nehéz gazdasági helyzetben is segíti a hatékony működést.

Tovább olvasom »
adat, érzékeny adat, mobil

Érzékeny adatok maradnak a mobilokon

Hírszerkesztő

A BT, a walesi University of Glamorgan és az ausztráliai Edith Cowan University új, közös kutatása kiderítette, hogy a használtan vásárolt kézi kommunikációs eszközök jelentős része még mindig tartalmaz bizalmas jellegű céges vagy személyi adatokat.

Tovább olvasom »