erasmus

erasmus, fiatal vállalkozók, vállalkozói kedv

Sikersztori a vállalkozói ösztöndíj

piacesprofit.hu

Az Európai Parlament elkötelezett az „Erasmus – fiatal vállalkozóknak” című program folytatása mellett, mert az nemcsak az egyik legfontosabb uniós értéket, a tudás szabad áramlását ülteti át a gyakorlatba, de rendkívül hasznos a frissen indult kkv-k számára.

Tovább olvasom »
erasmus, hr, tanulás

Mennyit ér a külföldi ösztöndíj az álláspiacon?

HR Portal

Az Erasmus hallgatók rövidebb idő alatt találnak állást, a munka megkezdése után pedig könnyebben veszik a kihívásokat – mutatta ki egy európai szintű tanulmány. A HR szakember szerint viszont a külföldi tapasztalat még nem minden, és akad olyan cég, amely akár hátránynak is tekintheti. A HR Portál cikkéből az is kiderül, mit gondolnak a külföldön eltöltött idő tanulságairól, és a szakmai fejlődés lehetőségeiről az egykori Erasmus ösztöndíjasok.

Tovább olvasom »
erasmus, eu, oktatás, vállalkozás

Így is lehet: egymástól tanulnak a vállalkozások

Euractiv

Több mint kétezren jelentkeztek az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programra, melytől a Bizottság azt reméli, hogy hasonló sikereket fog elérni, mint a mintájául szolgáló tanulmányi ösztöndíjprogram. A kereslet és a kínálat közötti egyenlőtlenséget jelzi, hogy eddig mindösszesen hatszázan találtak fogadószervezetet.

Tovább olvasom »
erasmus, pályázat

Csak minden 100. jelentkező volt magyar

MTI

Az Európai Unió huszonhét tagállamából – látogatóként vagy befogadóként – eddig ezerkétszáz vállalkozó pályázott az Európai Bizottság által februárban meghirdetett “Erasmus fiatal vállalkozóknak” csereprogramra – közölte a programot Magyarországon koordináló ITD Hungary

Tovább olvasom »
erasmus, eu, vállalkozás

“Én egy magyar cégnél tanultam a szakma alapjait”

piacprofit.hu

Száz európai cég utazásával megkezdődött az Európai Bizottság vállalkozásoknak indított csereprogramja. Magyar részről egyelőre egy-egy haltenyésztő, pályázatíró, élelmiszeripari és informatikai fiatal cég vezetője utazik külföldre, hogy minél többet tanuljon egy hasonló területen működő, tapasztaltabb európai vállalkozástól. Ősztől a magyar cégek is fogadnak kezdő vállalkozásokat más európai országokból.

Tovább olvasom »
erasmus, oktatás

A kezdő külföldön tanulhat, a tapasztalt itthon taníthat

piacesprofit.hu

2009. február 19-től csereprogramban vehetnek részt a fiatal európai vállalkozások. Az “Erasmus Fiatal Vállalkozóknak” program keretében az utóbbi három évben indított magyar cégeknek egy hasonló profilú, de már tapasztalt európai vállalkozásnál lesz lehetőségük eltölteni maximum fél évet, a tapasztalt magyar vállalkozások pedig új, európai vállalkozást fogadhatnak.

Tovább olvasom »