energiapazarlás

energiahatékonyság, energiapazarlás, uniós szabályozás

Visszatérhetnek az energiazabáló izzók

piacesprofit.hu

Össze akarja hangolni a lámpák szabályozását az Európai Bizottság. A tervek szerint az előírásokon először lazítanának, majd egyenletesen szigorítanának. Ennek köszönhetően átmenetileg olyan lámpák is engedélyezhetőek lennének, amelyeket korábban már kitiltottak az európai piacról.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, energiapazarlás, spórolás, számítógép

Évente több ezer forint takarítható meg egy új számítógéppel

piacesprofit.hu

A legtöbb vállalat számára a gyártási- és bérköltségek után az energia jelenti a harmadik legnagyobb tételt a költségvetésben. Az áramszámlát a szerverek mellett leginkább a régebbi asztali számítógépek növelik. Egy ötéves asztali számítógép körülbelül 17 000 forintnak megfelelő áramot fogyaszt egy évben , de ez a költség akár a 44 000 forintot is elérheti, különösen akkor, ha a felhasználók saját lustaságuk vagy a szoftverek frissítésének szükségessége miatt elszoknak attól, hogy éjszakára kikapcsolják számítógépeiket, illetve, ha csak a monitort kapcsolják ki.

Tovább olvasom »
áram, energiahatékonyság, energiapazarlás, klímavédelem, led

Mégse olyan jó a LED?

klímablog

A LED-világítás három feltalálójának ítélték az idei fizikai Nobel-díjat. De az indoklás sántít. Az energiatakarékos technológiák éppen a pazarló fogyasztást erősítik, állítják szakértők.

Tovább olvasom »
energiapazarlás, energiatakarékosság, fenntarthatóság

Ez hat! A szomszéd kevesebbet fizet az áramért

klímablog

Otthonunkban és a táskánkban is egyre több a ketyere. Okostelefon, laptop, e-book olvasó és a többi. Ezek a kütyük mind habzsolják az energiát, jelentősen megnövelve a globális áramfogyasztást, vele együtt pedig az üvegházgáz-kibocsátást. A politikusok nem hajlandók népszerűségüket kockáztatni egy klímaadó bevezetése kedvéért, ezért az energiahatékonyság lett az új vesszőparipájuk. De az iPadjét senki sem használná kevesebbet…

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiapazarlás, franciaország

Sötétségbe borul a Fények városa

piacesprofit.hu

Többé nem Párizs lesz a Fények városa, július 1-jétől ugyanis miniszteri rendelet tiltja éjjel 1 és reggel 7 óra között Franciaországban a kirakatok és a nem lakóépületek megvilágítását. Az Európában úttörőnek számító intézkedés célja az energiapazarlás csökkentése.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiapazarlás, energiatakarékosság

Szigetelni kellene a hazai lakásokat

piac-profit.hu

A magyarországi családi házak több mint egyharmada mind szigetelési, mind épületgépészeti szempontból korszerűtlen – állítja a Fenntartható Otthon Zrt. Az energiahatékonysági beruházásokat koordináló szervezet közel 600 lakossági ingatlan energetikai tulajdonságait mérte fel. Megállapításai szerint egy egyszerű nyílászárócserével és szigeteléssel az energiafogyasztásnak akár a felét is meg lehet spórolni, további fűtés-korszerűsítéssel, illetve megújuló energiás beruházással pedig 60-85 százalékos megtakarítás is elérhető. A felújítások szinte mindig finanszírozhatók lennének a megspórolt rezsiből.

Tovább olvasom »
energiapazarlás, energiatakarékosság, okosmérő

Többet spórol, aki tudatosan fogyaszt

piac-profit.hu

Látványosan csökkent az energiafogyasztás azokban a háztartásokban, ahol fogyasztásmérőket használnak. Egy kanadai kutatás szerint már igen látványos eredmények érhetők el az energiatakarékosság területén azokban a háztartásokban, ahol tudatosan fogyasztják az energiát. A kutatásban résztvevők átlagosan 9%-kal csökkentették felhasználásukat. Azokban a háztartásokban pedig, ahol elektromos árammal melegítik a vizet, átlagosan kb. 17%-ot tudtak megtakarítani.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, energiapazarlás, energiatakarékosság

Háromból két vállalat csökkenthetné energiaszámláit

piac-profit.hu

A Generali-Providencia Biztosító elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, és fontosnak tartja, hogy vállalati partnereit is segítse az energiahatékony működésben, hogy költségeik csökkentésével megtakarítást érhessenek el. Ennek érdekében a Generali Biztosító a Get Energy Magyarországot kérte fel stratégiai energetikai partnerének, hogy a speciális piaci ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező cég közreműködésével a biztosító kis- és középvállalati ügyfeleit hozzásegítse a hatékonyabb energiafelhasználáshoz, és számukra megtakarításokat érjen el.

Tovább olvasom »