energiaárak

alternatív, energiaárak, energiahatékonyság, energiaszegénység, rezsi, rezsicsökkentés

Az energiahatékonyság csökkentené igazán a rezsit

piacesprofit.hu

A Magyar Energiahatékonysági felhívja a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

Tovább olvasom »
energiaárak, költségcsökkentés, szolgáltatóváltás

Harmadával olcsóbban is vehetnék a földgázt a cégek

piacesprofit.hu

Bár a vállalati fogyasztók már 6-8 éve a szabadpiacon is beszerezhetik a működésükhöz szükséges villamosenergia- és földgázmennyiséget, a kis- és középvállalatok 72 százaléka még sosem kért be árajánlatot energiakereskedőtől annak érdekében, hogy csökkentse közüzemi számláit – derül ki a Tarifa24 felméréséből.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiapiac, energiaszolgáltató, költségkímélés, rezsicsökkentés, spórolás

Harmadával kevesebbet fizethetnénk – miért nem tesszük?

piacesprofit.hu

A tavalyi világpiaci olajárzuhanás hatására a szabadpiaci energiaszolgáltatási szerződést kötő vállalati fogyasztók jelenleg a földgáz esetében 33, míg a villamos energia esetében csaknem 19 százalékos átlagos költségcsökkenést érhetnek el a következő éves időszakra. Az elérhető megtakarítás mértéke várhatóan jelentős számú új fogyasztót csábít a versenypiacra: eddig ugyanis az erre jogosultak mintegy 40 százaléka még nem váltott kereskedőt működése során.

Tovább olvasom »
előrejelzés 2016, energia, energiaárak, energiaszektor, palagáz, rezsicsökkentés, trend 2016

Energia: ez van, ha elszáll a húzóerő

Sebők Orsolya

Izgalmas évet zárt és izgalmas év elé néz az energiaszektor globálisan és Magyarországon is. Globálisan az alacsony olajár befolyásolja a fogyasztást és az ágazat szereplőinek profitabilitását. A hazai piacon ezen túlmenően a változó szabályozás, az állami jelenlét erősödése és a 2013-ban indított rezsicsökkentés is meghatározza a lehetőségeket.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiahatékonyság, rezsicsökkentés

Elment a falig a kormány: már csak így lehet csökkenteni a rezsit

piacesprofit.hu

A gázárak esetében már nincs lehetőség a további rezsicsökkentésre a Magyar Energetikai és Közműhivatal szerint. A már uniós szinten is alacsonynak számító gáz- és áramárak ellenére is százezreket fognak rezsiszámláik kifizetésére költeni a családok az előttünk álló télen. A rezsicsökkentés tartalékai kimerültek, csak az energiahatékonysági beruházások segíthetnek az energiaszámlák további csökkentésében.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiahordozók, fűtés, rezsi

Csak Bukarestben olcsóbb a gáz

piacesprofit.hu

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2013 júliusa óta végez nemzetközi energiaár-összehasonlító vizsgálatot európai uniós fővárosokban. Kezdetben Budapest mellett 22 város adatait hasonlította össze egy független finn cég a MEKH megbízásából. Ez most további 6 ország fővárosával bővült, így a vizsgálat már az összes európai uniós fővárosra kiterjed.

Tovább olvasom »
áramszolgáltató, energiaárak, költségcsökkentés

A cégeknek sem fog drágulni az áram

piacesprofit.hu

Három egymástól független hatás eredője stabilizálhatja a következő években a hazai ipari fogyasztók számára az áramárakat. A nemzetközi nagykereskedelmi villamosenergia-árak kedvező alakulása, a forint-euró keresztárfolyam várható stabilitása, valamint a KÁT-kassza kedvező változásai együttesen eredményeznek hosszabb távon is megbízható tervezhetőséget – állítják az ALTEO Group szakértői. A tapasztalatok alapján a fogyasztók egyre tudatosabban ki is használják ezeket a trendeket.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiahatékonyság, energiamegtakarítás

Idén is csak ígéret maradt a Panelprogram

piacesprofit.hu

Bár a hazai villany- és gázárak Európa legalacsonyabbjai között vannak, a rezsi kifizetése egy átlag magyar háztartás számára még mindig sokkal megterhelőbb, mint máshol. A huzatos, elavult fűtésű, gyengén szigetelt lakások és régi berendezések zabálják az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlen az energiahatékonyság emelése.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiahatékonyság, rezsiköltségek

Még mindig túl sok a rezsi

piacesprofit.hu

Budapesten az egyik legolcsóbb a villany és gáz ára az európai fővárosok közül, de nemzetközi összehasonlításban annak kifizetése egy átlag magyar háztartás számára még mindig kiemelkedően nehéz. Épületeink pazarolják ugyanis az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlen az energiahatékonyság emelése.

Tovább olvasom »
energiaárak, kötlségcsökkentés, szolgáltatóváltás

Most spórolhatnának a cégek

kfarkas

Sok kis- és középvállalkozás még most sem foglalkozik kellőképpen energiabeszerzésével, pedig a kereskedőváltást érdemes megfontolni, mert jelentős megtakarítás érhető el a piaci verseny élénkülésének köszönhetően.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor