energiaadó

adóemelés, bankadó, energiaadó, orbán viktor, tranzakciós adó, túlzottdeficit-eljárás

„Biztos, ami biztos”, lesznek új adók

piacesprofit.hu

Biztos, ami biztos alapon, ha a zárolások nem lennének elegendőek Brüsszelnek. Magyarországnak ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól, “ha a matematikának vannak még érvényes szabályai” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az EU-csúcstalálkozó után.

Tovább olvasom »
energiaadó, kereskedelem, olaj

Amikor Istenben bíznak a kommunisták

klímablog

Miután az orosz-ukrán vita és a földgázvezeték elzárása sokkolta Európát, Amerika pedig a közel-keleti olajba mártódott bele könyékig az iraki háborúval, a nemzetállamok mára világszerte rádöbbentek az energia-autonómia fontosságára: az egyben a nemzeti szuverenitás megőrzésének eszköze. Átrendeződik az energia-beszerzési politika, átalakulóban a világ fosszilis energia-térképe. Nem kivétel ez alól Dél-Amerika sem. Erősödik a földgázverseny a latin-amerikai országok között.

Tovább olvasom »
adó, energiaadó, szén

Hogyan adózzunk a szénhasználat után?

piacesprofit.hu

Magyarországnak az Európai Unióhoz történt csatlakozásakor a szén adóztatására -, amelyet az uniós tagállamok számára egyébként az energiatermékek és a villamos energia közösségi adóztatási keretének átszervezéséről szóló 2003/96/EK Tanácsi irányelv ír elő – átmenetileg, 2008. december 31-éig felmentést kapott. A derogáció azonban most lejár, ezért – jogharmonizációs kötelezettségünknek eleget téve – 2009. január 1-jétől a szén is az energiaadóról szóló 2003. évi LXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Eatv.) hatálya alá került, melynek következtében a szénre is energiaadót kell fizetni – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

Tovább olvasom »