energia klub

energia, energia klub, energiafogyasztás, energiahatékonyság, energiapazarlás, energiatakarékosság, nemzeti energiastratégia

Szigorúbb szabályozás, több megtakarítás

piac-profit.hu

A jelenlegi engedékeny épületenergetikai követelmények többlet-energiafelhasználást így komoly többletköltségeket okoznak az épületek használói és a nemzetgazdaság számára – derül ki azokból a költség-optimalizálási számításokból, amelyet az Energiaklub az Európai Bizottságnak benyújtandó nemzeti jelentéshez készített.

Tovább olvasom »
adat, energia klub, mvm

Bírósági hiba akadályozta az Energia Klub adatkérelmi pereit

klímablog

Nem adatvédelem, hanem adatkérelem a két per tárgya. Az egyik atomerőmű-bővítéssel, a másik energiaárakat is érintő kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatos. Az energiaügyekben kizárják a nyilvánosságot, véli az Energia Klub, s az egész magyar gazdaságot, társadalomat érintő kérdésekre jogi úton kíván válaszokat kapni.

Tovább olvasom »
energia, energia klub, szélenergia

Új szelek a szélenergia-piacon

klímablog

Levéllel fordult az Energia Klub a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz, melyben a legfrissebb szeles rendelet méltatása mellett arra kérik a Minisztériumot, hogy a közelgő pályázat sikere érdekében néhány szempontot vegyenek figyelembe annak kiírásakor.  

Tovább olvasom »
energia, energia klub, klímaváltozás, kvóta

A 28 milliárd forintot ésszerűen is el lehetne küldeni

klímablog

Az Energia Klub július 3-i, két országos napilapban is megjelent közleménye után több, energiahatékonysággal és megújuló energiával foglalkozó szervezet, illetve cég is eljuttatta észrevételeit az egyesülethez. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy a legtöbb érdekelt elfogadhatatlannak és gazdaságilag károsnak tartja a kormány folyamatos ígérgetését a Zöld Beruházási Rendszer pályázatainak ügyében. Az éles kritikák mellett többen a kvótaeladásból befolyt 28,2 milliárd forint ésszerű felhasználására is javaslatot tettek.

Tovább olvasom »
co2, energia klub, felmelegedés, klímaváltozás, szennyezés

Létkérdés, hogy ne csak a szánk legyen nagy

PP/MTI

Magyarország a térség államaihoz képest fokozottan ki van téve az éghajlatváltozás várható negatív hatásainak, így elemi érdeke, hogy elősegítse a mielőbbi uniós és a globális összefogást – hangsúlyozza az Energia Klub közleményében annak kapcsán, hogy az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa hosszú távú klíma- és energiapolitikai kérdéseket is napirendjére tűz a jövő héten.

Tovább olvasom »