emissziókereskedelem

adózás 2018, emissziókereskedelem, európai bíróság

Ellentétes az uniós joggal a 80 százalékos szlovák emissziós különadó

piacesprofit.hu

Az uniós joggal ellentétes az a szlovák adó, amely 80 százalékos adókulccsal sújtja az üvegházhatású gázok átruházott vagy fel nem használt kibocsátási egységeinek értékét Az ilyen adó ugyanis nem tartja tiszteletben a 2008-2012-es időszakban a kibocsátási egységek szinte teljes egészének térítésmentesen történő kiosztásának elvét – mondta ki ítéletében az Európai Bíróság.

Tovább olvasom »
dekarbonizáció, éghajlatváltozás, emissziókereskedelem, globális felmelegedés, jövő, klímaváltozás, költségstruktúra, környezetbarát, légszennyezés, nagyvállalat, stratégia, üzletpolitika

250 szennyező cégen múlik a világ sorsa

Kriston László

A világ 250 legnagyobb légszennyezőnek számító tőzsdei cégének még mindig csak az egyötöde rendelkezik emissziócsökkentési stratégiával. A Reuters és a Carbon Disclosure Project új, közös elemzése szerint az üzleti tevékenység dekarbonizációja javítja a nyereségességet.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, emissziókereskedelem, klímapolitika, klímaváltozás, klímavédelem, üvegházgázkibocsátás

Kritizálják a zöldek az új klímatörvényt

KlimaBlogger

Új klímatörvény léptetett életbe Jerry Brown kaliforniai kormányzó, aki Trump elkötelezettsége híján Barack Obama utódjának pozicionálja magát, mint a klímapolitikai globális alakja. De környezetvédők szerint sok a kiskapu és az engedmény benne. Ezek áttekintése tanulságos lehet más országok számára is az éghajlatvédelemben.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, emissziócsökkentés, emissziókereskedelem, globális felmelegedés, kibocsátás, klímatörvény, klímaváltozás, klímavédelem

Kalifornia felére vágja emisszióját

KlimaBlogger

Kalifornia példaértékű klímavédelmi törvényének hatályát 2030-ig meghosszabbítják, jelentette be Jerry Brown kormányzó. Kalifornia nincs egyedül a klímavédelmi törekvéseivel: sorra fogadják el más USA-államok is az emissziócsökkentési terveket.

Tovább olvasom »
emissziókereskedelem, eu, légszennyezés

40 százalékkal kevesebb káros anyag 2030-ra?

klímablog

A zöldek jó ideje kampányolnak azért, hogy az unió vezetése ambiciózusabb kibocsátás-csökkentés mellett kötelezett el magát 2030-ra. Imáik részben meghallgatásra találtak Barrosónál. Az aktivisták által propagált, 40 és 60 százalék közötti csökkentés túl erősnek bizonyult, amely megosztotta volna a tagállamokat. 40 százalék lett a kompromisszum.

Tovább olvasom »