elvárt béremelés

áfacsökkentés, béremelés, elvárt béremelés, munkerőhiány, szakemberhiány, szervizdíj, turizmus, vendéglátás

Ezt várja a kormányzat a vendéglátósoktól

piacesprofit.hu

Abban a kormány és a szakmai szervezetek is egyetértenek, hogy drámai a munkaerőhiány mértéke a vendéglátóiparban. Abban már megosztottabbak a vélemények, hogy mi segítene ezt megoldani. A tervezett kötelező szervizdíj a szakmai szervezetek szerint kikészítené a kisebb éttermeket, az áremelést nem bírná el a piac.

Tovább olvasom »
béremelés, elvárt béremelés, minimálbér

Kiderül, hogy bírják a cégek a kötelező béremelést

PP/MTI

A kormány felmérést készít a tavaly novemberben a szociális partnerekkel aláírt bérmegállapodás munkáltatókra gyakorolt hatásairól – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Liga Szakszervezetek (Liga) konferenciáján.

Tovább olvasom »
béremelés, előrejelzés 2017, elvárt béremelés, GKI előrejelzés, munkabérek, munkaerőhiány

Alig gyorsul a béremelés, de a kicsiket kiütheti

piacesprofit.hu

Alig fog gyorsulni jövőre a béremelkedés a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss felmérése szerint. Bár a munkaerőhiány kezeléséhez szükség van rá, a kis cégek számára súlyos terhet jelent az emelés, akár munkaidőcsökkentés, túldolgoztatás, vagy a fekete gazdaság növekedése is lehet a válasz.

Tovább olvasom »
elvárt béremelés, garantált bérminimum, minimálbér

A vállalkozók zsebére trükközik a kormány?

Kolossa Katalin

Büszkén hirdeti a kormány, hogy a minimálbér folyamatosan nő, és sok dolgozó milyen jól jár. A túlélésért küzdő vállalkozásokat viszont egyre nehezebb helyzetbe hozza az évről évre növekvő bérteher: a tavalyi drasztikus kötelező és elvárt béremeléshez kapott támogatás ez évre jelentősen csökkent, az idei minimálbér- és garantált bérminimum-emelés elviseléséhez ígért kormányzati segítség pedig késik.

Tovább olvasom »
adminisztráció, elvárt béremelés, kkv adó, zara lászló

10 százalékos csökkenés egy új munkahelyet jelentene

PP/MTI

Az adó- és járulékterhek, valamint az adminisztráció együttes 10 százalékos csökkentése vállalkozásonként egy új munkahely finanszírozását tenné lehetővé a legalább tíz főt foglalkoztató kisvállalkozóknál – Zara László, az Adótanácsadók Országos Egyesületének elnökének véleménye szerint.

Tovább olvasom »
béremelés 2012, bérkompenzáció, elvárt béremelés, kkv pályázat, NGM

Indul a kiegészítő bérkompenzációs pályázat

PP/MTI

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez – jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
bérkompenzáció, elvárt béremelés

Ahol a kötelező felett is emelik a fizetést

PP/MTI

Kiemelkedően kedvező megállapodást kötött a vegyipari szakszervezet (VDSZ) az ágazat munkaadói oldalát tömörítő szövetséggel, a kötelező kompenzáció feletti bruttó 3-5 százalékos béremelési ajánlatot írtak alá – közölte az érdekképviselet.

Tovább olvasom »