élővilág

algásodás, bécs, búvárkodás, duna, élővilág, környezetvédelem, piacesprofit, piacesprofit.hu, vízminőség

Búvárok kertészkednek a Duna bécsi holtágában

piacesprofit.hu

Mivel az utóbbi években egyre nagyobb problémát jelent az Untere Alte Donau hínarasodása, most alacsony növekedésű fajtákkal ültetik tele a medret. A cél, hogy az eredetileg őshonos fajták kiszorítsák a vízfelszínig nyújtózkodó füzéres süllőhínárt, amely zavarja a bécsi strandolókat.

Tovább olvasom »
dráva, duna, élővilág, európa élővilága, környezetvédelem, mura

Mérföldkőhöz értek Európa legnagyobb vizesélőhelyének létrehozásában

piacesprofit.hu

A szerbiai Bačko Podunavlje területe hivatalosan megkapta a bioszféra-rezervátum minősítést az UNESCO múlt héten Párizsban hozott döntése alapján. Ez egy újabb fontos alkotóelem a WWF által kezdeményezett, öt országon átnyúló Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum megalapításához – olvasható a WWF Magyarország közleményében.

Tovább olvasom »
duna, élővilág, kérész, Magyarország élővilága, tisza, tiszavirág

Virágba borult a Tisza

piacesprofit.hu

Elkezdődött a méltán híres tiszavirágzás, mely során sok millió kérész életét láthatjuk lezajlani mindössze pár óra alatt, a vízfelszíntől pár méter magasan. A tiszavirág Európa legnagyobb kérészfaja, mely egykor az egész kontinensen előfordult, mára azonban szinte teljesen eltűnt, hazánkban is fokozottan védett, egy egyed természetvédelmi értéke 10 ezer forint.

Tovább olvasom »
állatvédelem, bioszféra, élővilág, környezetvédelem, óceán, szállítmányozás, zajártalom

Zajjal nyírjuk ki a bálnákat

KlimaBlogger

Az elmúlt évtizedben zajosabbak lettek az óceánok. Az olajfúrótornyoktól kezdve a tengeri erőműveken át a növekvő tengeri szállítmányozásig rengeteg minden borzolja a tengeri élővilág idegeit. Az Obama-adminisztráció szabályozást dolgoz ki a zajszint csökkentésérem az EU-ban egyelőre csak ajánlások vannak érvényben, melyek nem kötelező érvényűek.

Tovább olvasom »
duna, élővilág, környezetvédelem

Helyreállítják a Duna ártereit

piacesprofit.hu

A Duna, az Európai Unió leghosszabb folyója, az ártereinek 80 százalékát vesztette el az elmúlt 150 év alatt, ami komoly veszélyt jelent a folyó egyedülálló élővilágára nézve. A WWF ezért más szervezetekkel, cégekkel és állami hatóságokkal együttműködve, megkezdi a folyó ártereinek helyreállítását.

Tovább olvasom »