elemzői vélemények

elemzői vélemények, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, gdp-növekedés, hitelminősítás

Közeleg az igazság pillanata: mi lesz a magyar bizonyítványban?

piacesprofit.hu

A következő hetekben két nagy hitelminősítő ismerteti legfrissebb elemzését a magyar gazdaságról. Bár a felminősítés mellett szólnak érvek, inkább egy későbbi jobb osztályzatnak megágyazó pozitív kilátást rendelhet a magyar osztályzat mellé a Moody’s és a Fitch Ratings – derül ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének előrejelzéséből.

Tovább olvasom »
alapkamat, elemzői vélemények, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, inflció

Fényes a magyar jövő

PP/MTI

Rendkívül kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai, idén és jövőre is 3 százalék fölött lehet a GDP bővülése. A növekedést elsősorban a lakossági fogyasztás húzza, amely idén 5 százalékkal bővül, emellett a kedvező külső környezet és az expanzív fiskális politika is segíti a növekedést.

Tovább olvasom »
áremelkedés, elemzői vélemények, gazdasági kilátások, infláció

Eddig megúsztuk az áremelkedést

PP/MTI

Nem okozott meglepetést a novemberi inflációs adat elemzők szerint: a béremelések ellenére továbbra sincs inflációs nyomás a gazdaságban. Az éves átlagos infláció 0,4 százalék közelében alakulhat, a novemberi szám érdemben nem módosítja az idei inflációs kilátásokat.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés

Mindenkit megleptünk

PP/MTI

Az elemzői várakozásokat jelentősen meghaladta a bruttó hazai termék (GDP) második negyedéves növekedése, ezért az idei év átlagos teljesítménye is jobb lehet a korábbi előrejelzéseknél a szakértők szerint.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés

Így lehetne fellendíteni a gazdaságot

piacesprofit.hu

Nyolc évvel a gazdasági válság után sok nagy nemzetgazdaságot továbbra is jelentős negatív kibocsátási rés jellemez. A növekedés fellendítéséhez vonzó alternatíva lehet az infrastruktúrára irányuló beruházások fokozása annak érdekében, hogy ne csak a rövid távú kereslet lendüljön fel, hanem hosszú távon a gazdaság kínálati oldalának nagyobb mértékű növekedése is biztosítható legyen.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági előrejelzések, gazdasági kilátások

Csak a káosz biztos az unióból kilépőknek

kfarkas

Az Európai Unióba általában befelé igyekeznek az országok, de Nagy-Britannia most inkább kifelé kacsingat. Milyen hatással lenne az elszakadás a brit gazdaságra? Ezt fontos lehet szem előtt tartania Magyarországnak is a kvótareferendum kiírása kapcsán.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági kilátások, kiskereskedelem, vasárnapi boltzár

Lassan érződik a boltzár eltörlése

PP/MTI

Elemzők szerint most már azt is elkezdik megvásárolni a magyarok, amire eddig sajnálták a pénzt. A bérek emelkedése és a vasárnapi boltzár eltörlése lendületes bővülést hozhat idén is a kiskereskedelmi forgalomban.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, uniós források, üzleti kockázatok, üzleti várakozások, versenyképesség

Lehagynak minket a régiós versenytársak

piacesprofit.hu

A számszerűen hasonló idei előrejelzések ellenére a magyar gazdasági folyamatok jellemzésében továbbra is nagy a különbség. A kormányzat fenntartható növekedést, Ausztria belátható időn belüli utolérését vizionálja, független szakértők viszont csak átmeneti részsikereket, folytatódó regionális leszakadást látnak.

Tovább olvasom »
elemzői vélemények, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés

Magyar gazdaság: szendereg a robogás

piacesprofit.hu

A magyar gazdaság növekedési üteme tavaly év végén átmenetileg ismét felgyorsult, több mint 1 százalékponttal haladta meg az EU átlagát. A régióban azonban a szlovák, a román, a lengyel, a cseh és a bolgár fejlődés így is gyorsabb volt. Éves átlagban idén a lassulás folytatódása várható.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor