élelmiszerpazarlás

élelmiszeripar, élelmiszerpazarlás, mezőgazdaság

Maradt az éhezés, veszélyben a termés

piacesprofit.hu

A globális mezőgazdaság és élelmiszeripar egyre kevésbé teljesíti az emberiség igényeit, sőt mi több, hozzájárul a klímaváltozás erősödéséhez. 130 ország tudományos akadémiája közös jelentésben sürgeti a mezőgazdaság új alapokra helyezését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését, az elhízás, az alultápláltság és az éhezés kezelését, klímavédelmi intézkedések bevezetését.

Tovább olvasom »
dolgok internete, élelmiszerpazarlás, fenntarthatóság, iot

A dolgok internete vethet véget az élelmiszer-pazarlásnak

Kriston László

A valós idejű termelés, logisztika és készletezés áramvonalasíthatja a vállalatok ellátási láncát. Ez leginkább a romlandó termékeket kezelő ágazatoknak jó hír, mint például az élelmiszeripar. A dolgok internetén egymással csatlakozó okos gépek és szenzorok csökkenteni fogják az élelmiszerek kidobását. A technológia bérelhető, nem feltétlenül kell megvenni.

Tovább olvasom »
éhínség, élelmiszerpazarlás, fao, fenntartható fejlődés, save food

Globális felhívás az élelmiszer-pazarlás ellen

piacesprofit.hu

Megújította elköteleződését az élelmiszerpazarlás és -veszteség elleni harc mellett José Graziano da Silva, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója. Az ENSZ jelenleg zajló Közgyűlésének egy magas rangú rendezvénye foglalkozott az élelmiszer-pazarlással, az éhezés felszámolásához vezető út egy alapkövével.

Tovább olvasom »
élelmiszerfogyasztás, élelmiszerpazarlás, hulladék, hulladék csökkentés, pazarlás, rászoruló

Félmillió ember lakhatna jól az itthon kidobott ételekből

piacesprofit.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait. A kutatás szerint több élelmiszert pazarolunk, mint ami az eddigi adatokból kiderült: az Európai Unió által becsült 39 kilogramm helyett 68 kilogrammot átlagosan egy emberre vetítve. A helyzet javításához a NÉBIH „Maradék nélkül” programjával már rövidtávon is jelentős eredményeket érhetünk el.

Tovább olvasom »
élelmiszer pazarlás, élelmiszerpazarlás, pazarlás, tudatos fogyasztás

Évente 173 kiló ételt dobunk ki fejenként

klímablog

Becslések szerint az Európai Unióban évente 88 millió tonna élelmiszert dobnak ki, ami egy főre vetítve 173 kilogrammnak felel meg. A kidobott élelmiszerek és az élelmiszer-veszteség a víz, a talaj, munkaórák, az energia és más értékes, korlátozott erőforrások pazarlását is jelenti. Az EP Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága határozott állásfoglalást akar elérni az ügyben.

Tovább olvasom »
élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerpazarlás, fenntarthatóság, kiskereskedelem

A ronda krumpli olcsóbb lesz

piacesprofit.hu

Attól még, hogy egy krumpli nem az előírt formájú, vagy méretű, vagy a répa ölt szokatlan jelleget, az íze tökéletes. Egy hazai áruházlánc vezetésével nálunk is bevezetik azt az értékesítési formát, hogy a szépséghibás termékeket nem a szemétbe dobják, hanem olcsóbban adják a vásárlóknak.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor