élelmiszeripar

címke, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar

Hat dolog, amiben az élelmiszercímkék jobbá teszik az életünket

piacesprofit.hu

Természetesnek vesszük, hogy az élelmiszereken információt találunk az adott termékről, nem törődve ennek hatalmas jelentőségével egészségünk és jóllétünk szempontjából. A címkék jelentik a garanciát, hogy tudjuk, mit vásárolunk, és hogy az milyen tápanyagokból, összetevőkből épül fel. Az élelmiszercímkék mesélnek a beltartalomról.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fogyasztóvédelem, húsvét, kiskereskedelem

Beindul a sonkakommandó

piacesprofit.hu

A magyar családok nyugodt húsvéti készülődését szolgálja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt, az üzletekre és az ünnepi vásárokra is kiterjedő országos fogyasztóvédelmi vizsgálat.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fenntarthatóság, megújuló energia, mesterséges hús, műhús

Hogyan lehet környezetkímélőbb az igazi húsnál a laboratóriumi?

Kriston László

Az egy-egy őssejtből kifejlesztett laboratóriumi húst, mely most készül meghódítani a piacokat, az állattenyésztésből nyert hús zöld alternatívájaként emlegetik évek óta. Egy új tanulmány szerint azonban előállítása a laboratóriumban olyan sok áramot igényel, hogy csakis megújuló energiák használatával lehet környezetbarát megoldás.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fogyasztói szokások, vendéglátás

Nincs vega menü, de igény volna rá

piacesprofit.hu

Ha lenne vega menü az éttermek kínálatában, akkor azt sokan választanák, sőt a felmérések szerint ez a trend egyre erősebb lesz, ahogy terjed az egészség- és környezettudatos táplálkozás. A kereslet ezen a területen fényévekkel előzi meg a kínálatot.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar

Gyanús vegyületek és E-számok a szervezetünkben

piacesprofit.hu

Ódzkodunk az E-számoktól, a furcsa nevű vegyületektől, ha pedig kiderül, hogy ezeket az anyagokat mesterséges úton állították elő, egy friss országos kutatás szerint meg vagyunk győződve arról, hogy veszélyesebbek a természetes vegyületeknél. Azt pedig szinte el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a gyanús vegyületek az emberi szervezetben természetes módon éppen úgy megtalálhatók, mint például egy hétköznapi almában.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, élelmiszerpazarlás, mezőgazdaság

Maradt az éhezés, veszélyben a termés

piacesprofit.hu

A globális mezőgazdaság és élelmiszeripar egyre kevésbé teljesíti az emberiség igényeit, sőt mi több, hozzájárul a klímaváltozás erősödéséhez. 130 ország tudományos akadémiája közös jelentésben sürgeti a mezőgazdaság új alapokra helyezését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését, az elhízás, az alultápláltság és az éhezés kezelését, klímavédelmi intézkedések bevezetését.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszeripar, fenntarthatóság, fogyasztói szokások

Ez az étrend terjedhet el 2050-re

piacesprofit.hu

A hazai lakosság szerint 30 év múlva a már napjainkban is népszerű allergénmentes, valamint bio, vegán és paleo étrend erősödhet leginkább, miközben az iparági előrejelzésekkel ellentétben a húsfogyasztásban inkább csökkenést várnak – derül ki a K&H felméréséből.

Tovább olvasom »