élelmiszeripar

élelmiszeripar, fogyasztóvédelem, húsvét, kiskereskedelem

Beindul a sonkakommandó

piacesprofit.hu

A magyar családok nyugodt húsvéti készülődését szolgálja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt, az üzletekre és az ünnepi vásárokra is kiterjedő országos fogyasztóvédelmi vizsgálat.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fenntarthatóság, megújuló energia, mesterséges hús, műhús

Hogyan lehet környezetkímélőbb az igazi húsnál a laboratóriumi?

Kriston László

Az egy-egy őssejtből kifejlesztett laboratóriumi húst, mely most készül meghódítani a piacokat, az állattenyésztésből nyert hús zöld alternatívájaként emlegetik évek óta. Egy új tanulmány szerint azonban előállítása a laboratóriumban olyan sok áramot igényel, hogy csakis megújuló energiák használatával lehet környezetbarát megoldás.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fogyasztói szokások, vendéglátás

Nincs vega menü, de igény volna rá

piacesprofit.hu

Ha lenne vega menü az éttermek kínálatában, akkor azt sokan választanák, sőt a felmérések szerint ez a trend egyre erősebb lesz, ahogy terjed az egészség- és környezettudatos táplálkozás. A kereslet ezen a területen fényévekkel előzi meg a kínálatot.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar

Gyanús vegyületek és E-számok a szervezetünkben

piacesprofit.hu

Ódzkodunk az E-számoktól, a furcsa nevű vegyületektől, ha pedig kiderül, hogy ezeket az anyagokat mesterséges úton állították elő, egy friss országos kutatás szerint meg vagyunk győződve arról, hogy veszélyesebbek a természetes vegyületeknél. Azt pedig szinte el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a gyanús vegyületek az emberi szervezetben természetes módon éppen úgy megtalálhatók, mint például egy hétköznapi almában.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, élelmiszerpazarlás, mezőgazdaság

Maradt az éhezés, veszélyben a termés

piacesprofit.hu

A globális mezőgazdaság és élelmiszeripar egyre kevésbé teljesíti az emberiség igényeit, sőt mi több, hozzájárul a klímaváltozás erősödéséhez. 130 ország tudományos akadémiája közös jelentésben sürgeti a mezőgazdaság új alapokra helyezését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését, az elhízás, az alultápláltság és az éhezés kezelését, klímavédelmi intézkedések bevezetését.

Tovább olvasom »
egészséges táplálkozás, élelmiszeripar, fenntarthatóság, fogyasztói szokások

Ez az étrend terjedhet el 2050-re

piacesprofit.hu

A hazai lakosság szerint 30 év múlva a már napjainkban is népszerű allergénmentes, valamint bio, vegán és paleo étrend erősödhet leginkább, miközben az iparági előrejelzésekkel ellentétben a húsfogyasztásban inkább csökkenést várnak – derül ki a K&H felméréséből.

Tovább olvasom »
agrár, agrárium, állattenyésztés, app, élelem, élelmiszer, élelmiszeripar, ellátási lánc, erdőirtás, esőerdő, étel, fajpusztulás, fehérje, hal, halászat, környezetbarát, mezőgazdaság, mobilalkalmazás, mobilapplikáció, növénytermesztés, ökolábnyom, rovar, szója, takarmány, tonhal, transzparencia, veszélyeztetett faj, wwf

Az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés

Kriston László

Világszerte a szója szolgál takarmányként az állattenyésztés számára. A szójaültetvényeket hatalmas erdőségek kiirtásával telepítik, főleg Brazíliában, ahol a Föld tüdeje, az Amazonas-esőerdő található. Az agrártermelés minden szegletében fenntartható megoldásokat keresnek közös összefogással az üzleti szektor és a civil szféra szereplői.

Tovább olvasom »
élelmiszerárak, élelmiszeripar, export, fair trade, kávé, klímaváltozás, mezőgazdaság

Lefőtt a kávé? Gondban a termelők

piacesprofit.hu

A zsugorodó nemzetközi terményárak miatt enyhülnek a világ legszegényebb országainak élelmiszerimport kiadásai, ám eközben az amerikai dollár erősödése „komoly veszélyt” jelenthet, figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor