élelmiszerellátás

alga, alternatív, élelmiszer, élelmiszerbiztonság, élelmiszerellátás, fenntartható mezőgazdaság, gumós, hínár, lucerna, növény, zöldség

Lótusz és kender lehetnek a jövő alapélelmiszerei

Kriston László

Az anyatermészet éléskamrája sokkal gazdagabb, mint ahogy azt a nyugati világ kulináris hagyományai felismerték. Az élelmiszeripari vállalatoknak is át kell állniuk egy sokszínűbb alapanyag-skálára, ha csökkenteni akarják a mezőgazdaság ökolábnyomát és erősíteni a globális élelmezésbiztonságot.

Tovább olvasom »
agrár, alapanyag, élelmezés, élelmezésbiztonság, élelmiszer, élelmiszerellátás, étrend, gabona, gomba, gyümölcs, hozzávaló, knorr, köles, mezőgazdaság, monokultúrás, népességnövekedés, rizs, ültetvény, unilever, zöldség

Egyél kaktuszt, mentsd meg a Földet

Kriston László

Vészesen kevés alapanyagra alapoztuk étrendünket. Egy-egy kórokozó és fertőzéshullám kipusztíthat az egész világon használatos élelmiszernövényeket is, a banánról már évek óta vannak ilyen félelmek. A Unilever és a Knorr összeálltak, hogy kevésbé használt vagy akár mellőzött növényeket hozzanak be a konyhánkba. A The Future 50 Foods című jelentésben tették közzé a listát.

Tovább olvasom »
élelmiszerellátás, meh, méhek, méhészet, mezőgazdaság, növénytermesztés

A méhektől függ az emberiség élelmének nagy része

piacesprofit.hu

A méhektől és más beporzóktól függ az emberiség élelmének 30-35 százaléka. Az ökoszisztémák átalakítása és kihasználása az intenzív mezőgazdálkodás érdekében azonban világszerte károsan hat a beporzókra. Erre hívják fel a figyelmet a szakemberek abban a tanulmányban, amelynek egyik szerzője Kovács-Hostyánszki Anikó, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Lendület Ökoszisztéma-szolgáltatás Kutatócsoport munkatársa.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor