élelmiszerbiztonság

élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, fogyasztóvédelem

Webáruházban vett spagettit? Ne egye meg

piacesprofit.hu

Magas mikotoxin tartalmú, olasz előállítású, teljes kiőrlésű tönköly spagetti került forgalomba 19 európai tagállamban, köztük Magyarországon is egy német nagykereskedőn keresztül. Hazánkban csupán 3 db 500 g-os csomagot értékesítettek web-áruházon keresztül.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, élelmiszerkereskedelem, fogyasztóvédelem

Célkeresztben a piacok

piacesprofit.hu

Fokozottan vizsgálja a piacokon az őszi szezonális zöldségek és gyümölcsök minőségét és nyomon követhetőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A hatóság fél szemét az importőrökön is rajta tartja.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, kína

Ez az igazi biznisz az élelmiszeriparban

klímablog

A hűtés nemcsak az áruk tárolását jelenti, hanem hűtött szállítását is. Az igazi pénz állítólag ebben van. Az USA-ban a megvásárolt élelmiszerek 70 százaléka úgynevezett “hidegláncon” keresztül érkezett az áruházakba, vagyis hűtőházakban volt tárolva és hűtőkamionokon szállították.

Tovább olvasom »
elektronika, élelmiszerbiztonság, energiafogyasztás, kína, klímaváltozás

Pusztítja a klímát a frigó divat

klímablog

Világszerte az élelmiszerhűtés felelős az áramfogyasztás 15 százalékáért. A mirelit termékek, főleg a kínai gombóckák divatja felerősítette a hűtőszekrények és fagyasztók iránti keresletet a Föld legnépesebb országában. Ez nem kis terhelést jelent a környezetre és bolygónk légkörére.

Tovább olvasom »
csomagolás, élelmiszer-értékesítés, élelmiszerbiztonság, élelmiszereladás, élelmiszerkereskedelem, élelmiszertermelés, előírás

Minek kell szerepelnie az élelmiszer címkéjén?

asalgo

A termékek csomagolásán vagy a termékhez csatolt árucímkén számos információt köteles feltüntetni a gyártó vagy forgalmazó cég. Ezen információk egy részének ellenőrzése elengedhetetlen az áruk átvételéhez. Az alábbiakban összefoglaltuk az élelmiszer csomagolásra vonatkozó előírásokat.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, haccp, működési engedély

HACCP-kézikönyv: 5 dolog, amit érdemes átgondolnia

asalgo

A HACCP kiépítése a legkisebb üzletben is a működés alapvető követelménye, ha élelmiszerekkel dolgoznak. Mindegy, hogy szakemberre bízza-e a dokumentáció elkészítését vagy saját maga áll neki, alaposan végig kell gondolnia a telephely kialakítását, a technológiát és ezt meg is kell szépen fogalmaznia. Az előbbi annyival kerül többe, amennyi időt, energiát elvesz az utóbbi az életéből. Íme az 5 kérdés, ami cégmérettől függetlenül kisebb-nagyobb fejtörést okozhat:

Tovább olvasom »
adminisztráció, élelmiszerbiztonság, kockázatkezelés

HACCP: tények és tévhitek

piacesprofit.hu

Mikor és kinek kell HACCP-dokumentációt készíttetnie? Kire nem szabad bízni ezt? Miért kell erre egy cégnek költeni, és mikor büntet a hatóság? Látszatmegoldások, tévhitek és egy sor hasznos tudnivaló minden cégtulajdonosnak!

Tovább olvasom »