élelmiszerbiztonság

állattartás, antibiotikum rezisztencia, élelmiszerbiztonság, fao, fenntartható mezőgazdaság, mezőgazdaság

Az ételünket veszélyezteti a sok antibiotikum

klímablog

Az antimikrobiális gyógyszerek helytelen használata, és az ez által velük szemben kialakult ellenálló képesség mindnyájunkat nagy veszélynek tesz ki. Eddig leginkább a kórházak kapcsán került elő a téma, pedig a mezőgazdaság is érintett – így közvetlenül az ételeinkre is befolyással van.

Tovább olvasom »
élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerbiztonság, fogyasztóvédelem

Szigorúan ellenőrzött nyulak

PP/MTI

A húsvéti termékekre koncentráló élelmiszerbiztonsági ellenőrzés zajlik az ország teljes területén hetek óta, az ellenőrök járják a boltokat, piacokat, előállító helyeket, és vizsgálják az állatszállító járműveket is.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, élelmiszerlánc-felügyelet

Hatékony segítés az élemiszer-biztonsági feladatokhoz

piacesprofit.hu

Súlyos kötelezettségek hárulnak a vállalkozásokra az élemiszer-biztonsági előírások teljesítése kapcsán. A most létrejött Nemzeti Nyomonkövetési Platform célja, hogy segítse a vállalkozásokat a kötelezettségek azonosításában, a megfeleléshez szükséges eszközök meghatározásában és alkalmazásba vételében.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, élelmiszerbiztonság, kávé, klímaváltozás, krízis és túlélés

Elfogyhat a kávé – és ez a legkisebb baj

klímablog

A fogyasztók hamarosan érezni fogják, hogy az éghajlatváltozás kíméletlen hatásai nem csak az időjárásban mutatkoznak meg, hanem a szupermarketek polcain is az egyes termékek (mint például a kávé vagy a narancs) elérhetőségének és árának megváltozásában is – mondja a WWF jelentése. Egyes termelő országok számár drámai következményekkel jár majd a változás.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, fogyasztói szokások

Már nem lehet figyelmen kívül hagyni a fogyasztókat

piacesprofit.hu

Az OECD BetterLife Index 2015 kiadványa alapján Magyarországon, 2008 óta a háztartások átlagos éves bevétele több mint 6 százalékkal növekedett, ami egyszerre generál a korábbinál nagyobb fogyasztói elvárásokat az élelmiszergyártók irányába, illetve bővíti azok lehetőségeit. Az élelmiszeriparnak igazodnia kell a változó igényekhez, és biztosítania kell a fogyasztók által elvárt, számukra fontos értékeket – emeli ki Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezető igazgatója.

Tovább olvasom »
élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, fogyasztóvédelem

Betonkeverőben készült a gyros az illegális üzemben

piacesprofit.hu

Egy pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött december elején a NAV Pest Megyei Adóigazgatóságának megkeresésére a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az eljárás során összesen több mint 22 tonna terméket foglaltak le a szakemberek, valamint felfedeztek egy engedély nélkül működő gyros előállító üzemet is.

Tovább olvasom »